Minijaturna arhitektonska čuda na bonsai drveću

0

Ako do sada niste čuli za nevjerovatnog umetnika Dejva Krika, velika je verovatnoća da njegov rad prepoznajete iz Bob's Burgersa. Dejv je bio glavni dizajner likova koji je od prvog dana radio na hit crtanoj seriji.

Dejv je nažalost tragično nastradao 7. januara u padobranskoj nesreći, ostavivši svoju porodicu, kreativni tim i obožavatelje skrhkane.

Dejv nije dizajnirao samo ove crtane likove, već je prema riječima ilustratora Simona Čonga, pokazao i svoj izuzetan talent za ručno pravljenje kućica na bonsai drveću.

Ova umetnička djela sastoje se od malih kuća, merdevina, balkona i stepenica koja predstavljaju minijaturna arhitektonska čuda i dopunjuju geometriju bonsai drveća. Ona više od svega govore o Dejvovom ogromnom strpljenju, besprekornom oku za detalje i o njegovoj ljubavi prema umjetnosti. Sve su ovo razlozi zbog kojih će nam zauvijek nedostajati.

Kako su izgledale i koliko su posebne bile njegove kućice na bonsai drveću pogledajte u nastavku.

Ne možemo da zamislimo koliko je strpljenja i živaca bilo potrebno za ove minijaturne glađevine, ali jedno je sigurno – Dejv će zauvijek biti upamćen po njima.

Izvor: DDL

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.