Milovim tajkunima za PDV za izgradnju dionice autoputa vraćeno preko 3 miliona evra!

9

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da je otvorena je istraga o PDV-u za izgradnju auto-puta.

On je, gostujući na televiziji Prva poručio da bi svi koji su se ogriješili o zakon trebalo da odgovaraju.

Ono što je zanimljivo je da su firme koje su poznate po privrženosti Milu Đukanoviću i njegovom DPS-u, dobile preko 3 miliona evra i to Bemaxu je vraćeno 2.2 miliona, Cijevni Komerc 906 hiljada evra, a Montenegro Petrolu 670 hiljada evra.

Kineskom CRBC-u je vraćeno blizu 5.8 miliona evra.

“U okviru MKI, između ostalih, postoje i dva posebna odjeljenja: Odjeljenje za borbu protiv korupcije i Odjeljenje za korporativno upravljanje. Cilj je spriječiti korupciju i unaprijediti rad državnih preduzeća”, naveo je Bojanić za Prvu televiziju.

Takođe je dodao da u ovom trenutku postoje svi preduslovi da se radovi na prioritetnoj dionici auto-puta završe do 30. novembra.

Od marta 2015. godine do januara 2021. godine oslobađanje od dažbina iznosi 234.6 miliona evra

Ukupna oslobađanja od dažbina od početka gradnje dionice auto-puta Smokovac – Mateševo u martu 2015, do kraja januara ove godine, iznose 234,6 miliona evra, a to pokazuju najnoviji podaci nevladine organizacije Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

“Oslobađanja od poreza na dodatu vrijednost (PDV) su 146,3 miliona, koliko su iznosila i do kraja jula prošle godine. Naime, od prošlogodišnjeg avgusta, pa do kraja januara ove godine, nije bilo oslobađanja PDV-a na projektu prve dionice auto-puta, jer glavni izvođač radova, kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), nije iskazivala oporezivi promet”, rekli su iz te NVO.

9 Comments
 1. Satara varos komentariše

  OVO JE UZAS. A CRNI NAROD AKO NE PLATI JEDAN RACUN ZA STRUJU ISLJUCE NAS

  10
  2
 2. NikšićGolijaKiM komentariše

  Važno je da se lažni vjernik Krivokuća pravi lud sa podmuklim Bečkom “demokratom” koji kupi SRPSKE glasoce a sve radi protiv srpskih interesa u CG i na KiM. Šta se čuditi kad je lažni vjernik Krivokuća bio član DPS-a, dobio stan od 150 m2 odnjih, a znamo ko je to mogao dobijati stanove u CG , sigurno nijesu mogli dobiti oi koji ne glasaju DPS. Njegova izjava da nkada nije u ćivotu glasao opoziciju uvrijeme režima ĐUKAJA sve govori onjemu. Otezanje oko vlade isto govori o njemu jer je dao vremena svom “uvaženom” da pročisti dokumentacije i spale sve što su mogli spaliti… o čemu više pričati, o tome koliki je vjernik možda jaj Krivokuća? Oooo da, kao što znamo on je vjernik SPC a znamo stav SPC oko KiM a on čestita šiptarima zajedno sa Bečkom “demokratom” i o čemu se tu ima pričati oko njegovog vjerovanja ? Od kad to istinski vjernici mogu tako bezočno lagati svaki dan kao lažni vjernik Krivokuća… koliko je samo dgovra prekršio i lagao tako što nekome nešto obeća i sjutra povuče taj dogovor i znači LAŽE, VARA, POLTRONIŠE, IZDAJE… O čemu to da se priča o KRIVOKUĆI i BEČKU a da se kaže da su časni pošteni kad vidimo šta rade? Dritko svom narodu šiptarima pomaže đe god može i po pitanju KiM koju je već “poklonio” njegovm narodu dok pripadnici mog naroda Krivokuća i Bečko ČESTITAJU i pomažu Dritku i šiptarima a ne SRBIMA. Šta reći a da nije tragično i jadno? Šta onda reći ko to čuva ĐUKAJE i nijove jatakekad svi znamo ko to radi da ne radi po PRAVDI i ISTINI? Tragično stradamo i umiremo duševno, ljudski… jer čovjeka u nama nema, prodali smo se za jedan srebrenjak i jednu stolicu bližu satani ane Bogu. ŽALOSNO ŠTO SATRUNUSMO i što TUNEMO u raljama nikogovića i u rukama izdajica, poltrona i fukare!!! SRPSKI ROD u CRNOJ GORI ili će doći pameti ili će nestati u krvi jer krv priželjkuju svi oni koji ne rade ništa u korist SRBA i SRPKINjA u CG , jer uvlače nas u njihovu zamku jer je među VJERNICIMA i u CRKVI ubačen – VUK u JAGNjEĆOJ KOŽI a ime mu je lažni vjernik Krivokuća!

  6
  2
 3. The shining komentariše

  E da je samo toliko.. no x100

  3
  1
 4. takokazu komentariše

  U taj povrat PDV će iskočiti masu firmi iz SRB i BIH i ko zna ko jos.

  1
  1
 5. Filip komentariše

  Svi koji su upleteni u razne malverzacije i korupciju hitno procesuirati.To je nasušna potreba,to narod od ove vlasti traži!

  4
  1
 6. Poskok komentariše

  Kakve su ovo lopovske firme režima Mila Đukanovića !

  1
  1
 7. vukmiljanic komentariše

  neophodno je sve ove stvari iznositi na vidjelo dana pa neka svi oni koji opet glasaju za DPS neka budu svjesni da su i oni saucesnici u urusavanju Crne Gore

 8. Borko komentariše

  BEMAX je očigledno Milova zlatna koka…

 9. Hristina komentariše

  DPS lopovi!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.