Milović u Hrvatskoj: Kriminal ne poznaje granice, zato u borbi protiv organizovanog kriminala tako moraju postupati i države

0

Kriminal ne poznaje granice, kriminalci sarađuju direktno, bez procedura i suvišnih posrednika, na dnevnoj osnovi. Zato, u borbi koju vodimo protiv organizovanog kriminala, isto moraju činiti i države i državne institucije, izjavio je ministar pravde Crne Gore Andrej Milović.

On je to rekao tokom posjete Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u Hrvatskoj.

Milović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva pravde, imao priliku da razgovora sa Natašom Đurović, zamjenicom direktorke USKOK-a, i šefom odjeljenja za međunarodnu saradnju Vedranom Liblom.

Oni su pojasnili da je na sastanku precizirano da samo kroz međusobnu podršku i saradnju Crna Gora i Hrvatska mogu se čvrsto suprotstaviti izazovima organizovanog kriminala i korupcije

„Tokom posjete naglašena je važnost kontinuirane razmjene iskustava, znanja i dobrih praksi između Crne Gore i Hrvatske, što je ključno za stvaranje snažnijeg i otpornijeg pravosudnog sistema u cijeloj regiji. Ministar Milović je istakao opredijeljenost Crne Gore da implementira naučene lekcije i iskoristi hrvatsko iskustvo kako bi dodatno unaprijedila efikasnost i sposobnost crnogorskog pravosuđa u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, piše u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da ovaj susret simbolizuje duboku posvećenost dvije zemlje ka izgradnji transparentnih, odgovornih i pravednih društava, u kojima pravda prevazilazi sve prepreke i granice.

„Posjeta ministra Milovića USKOK-u predstavlja važan korak naprijed u jačanju bilateralne saradnje između pravosuđa Crne Gore i Republike Hrvatske“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.