Milović: BiH je naša bratska država, Crna Gora će joj biti čvrst i pouzdan partner

0

Bosna i Hercegovina treba da računa na bratsku pomoć Crne Gore na svom EU putu, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

On je naglasio da je Crna Gora spremna da podijeli svoja iskustva, pruži podršku i saradnju kako bi Bosna i Hercegovina što uspješnije savladala izazove na putu evropskih integracija.

„Bosna i Hercegovina je naša bratska država, a naš zajednički cilj je članstvo u Europskoj uniji, i u tom smislu, Crna Gora će biti čvrst i pouzdan partner i saveznik Bosni i Hercegovini,“ rekao je Milović.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je on bio jedan od glavnih panelista na Ministarskoj konferenciji u Sarajevu, na temu pregovora o pristupanju država Zapadnog Balkana Europskoj uniji. Konferencija je fokusirana na Pregovaračko poglavlje 23 – Pravosuđe, borbu protiv korupcije i temeljna prava, te preostale korake do ove faze.

Tokom panela, Milović je izložio iskustva Crne Gore u vezi s Pregovaračkim poglavljem 23, naglašavajući ostvarene rezultate u reformi pravosudnog sistema i borbi protiv korupcije. Istakao je izazove s kojima se Crna Gora suočava na putu ka članstvu u EU, kao i strategije za prevazilaženje tih prepreka. U obraćanju je posebno naglasio važnost regionalne saradnje i razmjene najboljih praksi između država Zapadnog Balkana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.