Milovac: Zakon nije za sve isti, policija obezbjeđivala skup kojim se krše mjere NKT-a!

0

Direktor Istraživačkog centra MANS-a Dejan Milovac ukazuje na dvostruke aršine u postupanju policije u situacijama koje nose visok epidemiološki rizik:

“To potvrđuje da se političke odluke ne donose samo na sjednicama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), već i na adresama koje su zadužene da, bez izuzetaka, sankcionišu svako kršenje zakona. Bojim se da ne postoji drugačije objašnjenje za dijametralno suprotno ponašanje UP prilikom postupanja u situacijama koje nose visok epidemiološki rizik”, kazao je Milovac “Vijestima”.

On je dodao da je takvo ponašanje institucija, uključujući NKT posljednjih mjeseci, dovelo do ogromnog pada povjerenja u institucije, te opravdanost mjera koje propisuju.

“Kada na jednom visoko-rizičnom skupu, kao što je to bio onaj u Podgorici, vidite vodeće članove NKT-a, građani se s pravom osjećaju prevareni i teško im je da povjeruju da su zakoni u Crnoj Gori jednaki za sve”, rekao je Milovac. Milovac je dodao da UP zarad političkih interesa, svjesno ugrožava zdravlje građana i to u momentu kada Crna Gora ponovo bilježi nagli rast zaraženih.

“Iako je trenutno na snazi zabrana javnog okupljana za više od 100 građana na istom mjestu, policija je obezbjeđivala, a ne sankcionisala organizatore skupa na kome se prema njihovoj procjeni našlo više desetina hiljada građana”, rekao je Milovac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.