Milov analitičar i kadar Pozitivne: Dobro je što je Bečić promijenio politiku ka DPS-u

0

Podrška Demokratskoj Crnoj Gori ovih dana pristiže iz redova ljudi bliskih Demokratskoj partiji socijalista, te je tako i crnogorski analitičar i nekadašnji funkcioner Pozitivne Ranko Đonović pozdravio odluku Demokrata da učestvuje u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona.

Da su dogovori oko izbora neophodni smatra političku analitičar Ranko Đonović, dodajući da je to sve neophodno kako bi imali izbore koje će svi priznati.

“Opozicija treba da bude svjesna da je dosadašnjim radom nanijela štetu najviše sebi”, navodi on u izjavi za CdM.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima, Đonović smatra da čudno bilo da Demokrate istrajavaju na pogubnoj politici, ili na glupostima na kojima su istrajavali.

“Ako su riješili da promijene politiku, ne treba da se osvrću na ostali dio opozicjie. Ukoliko budu istrajali na ovome novom kursu, Demokrate zapravo mogu biti najveći dobitnici. Da budu i dio vlasti i pomognu uspostavljanju demokratskih normi”, ističe sagovornik CdM-a.

On je uvjeren da će Demokrate novim političkim kursom, preuzeti dobar dio biračkog tijela DF-u.

Ipak, nije siguran da će Demokrate istrajati i izdržati pritisak ostatka opozicije.

“Pitanje je da li će Demokrate izdržati na svom putu. Da se okrenu Crnoj Gori, a u borbi protiv kriminala, nepotizma, jer će im to građani da cijeniti. Kada bi Demokrate i URA postali dio vlasti, ostatak opozicije bi politički poslali u aut. Da li će ove dvije partije to uspjeti da shvate, vidjećemo”, zaključio je Đonović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.