Milo i Duško hoće da ubijede pravoslavce da ih više voli Sandžaklija Begić od mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija!

0

Demokratski front najsnažnije osuđuje jutrošnju akciju policije Crne Gore, koja je opet branila ulaz u pravoslavne hramove vjernicima.

Sloboda vjeroispovesti je danas u Crnoj Gori ugrožena samo pravoslavnim hrišćanima i vidimo da se ova situacija koristi za obračun sa našom Crkvom. Vlast jednostavno ne može da sakrije želju da se obračuna sa Crkvom i narodim koji je učestvovao u veličanstvenim litijama.

Zato Milo Đukanović i Duško Marković, koriste sramni NKT i policiju da brane ulaz vjernicima, a tamo najčešće šalju pripadnike drugih konfesija koji su službenici policije, koji prema pravoslavlju i našim arhijerejima imaju stav koji ima i dr Begić iz NKT na društvenim mrežama. Sve profesionalac do profesionalca koji je spreman da se nasprda Mitropolitu Amfilohiju a da vjernicima objasni kako im u hram brani da uđu jer navodno poštuje zakon, mjere i brine o njima.

Po toj nakaradnoj logici ispada da je za pravoslavni narod u Crnoj Gori više zabrinut i više ga voli sandžaklija Begić nego Mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije i Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

Ovakvu naopaku logiku može plasirati građanima samo režim koji je odavno odstupio od Boga da bi služio mamonu.

Želimo posebno da pozdravimo jutrošnje hrabro ponašanje protođakona Vladimira Jaramaza, koji je pred podgoričkim Hramom Hristovog Vaskrsenja, jasno pokazao policiji gdje joj je mjesto. Hrabrost beranskog sveštenstva za Đurđevdan, koje je i narod podržao i ovaj potez đakona Jaramaza, koji je jutros stao pred policiju, postaće simbol nastavka otpora progonu Crkve, poput onoga iz vremena početka organizacije litija kada je otac Dragan Pešikan iz Herceg Novog, hrabro stao pred policiju i uputio onaj pogled, kroz koji su pogledali i svi naši veliki preci.

Jasno je da nije samo narod ogorčen na poteze NKT-a i policije već i da su time veoma nezadovoljni i brojni sveštenoslužitelji što znači da su namjere režima prozrete i da je odbrambeni stav zauzet.

DF zahtjeva da se tortura nad vjernicima i sveštenstvom prekine, pa ako se policiji negdje stoji da brani ulaz i reguliše stanje, neka to rade u Voliju,Bemaksu, Portu Montenegro, Prvoj Banci i Geneksu a ne u Crkvi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.