Milo Đukanović – 30 godina vlasti i bezbroj afera!

17

Milo Đukanović je 30 godina na vlasti, a njegovu vladavinu obilježilo je bezbroj afera!

Prva velika afera koja je potresla Crnu Goru za vrijeme DPS vlasti bila je duvanska.  2001 iz Barija je stigla vijest o pokretanju istrage o švercu cigareta iz Crne Gore do Italije.

2002. godine uoči predsjedničkih izbora Moldavka S.Č. označila je tadašnjeg zamjenika vrhovnog državnog tužioca Zorana Piperovića i još tri osobe kao organizatore prisiljavanja na prostituciju.

Početak druge decenije DPS vladavine obilježila je afera “Zavala”, to je prva u nizu afera koje su budžet budvanske opštine oštetile za više desetina miliona evra.

Drugu dekadu vlasti DPS-a uzburkala je i afera Listing. Krajem 2011. list “Dan” obijelodanio je listinge navodnih razgovora iz 2008. godine tadašnjeg premijera Igora Lukšića i šefa diplomatije Milana Roćana sa Pljevljakom Darkom Šarićem.

“Jedan zaposleni, to su četiri glasa. Ako uspijemo da zaposlimo našeg čovjeka, smanjili smo njima jedan glas i povećali nama”, govorio je Zoran Jelić na snimku.

Ovaj snimak sa sjednice stranačkih organa DPS-a izbacio je na površinu ono na šta su kritičari vlasti godinama ukazivali – da se pobjeda na izborima kupuje i radnim mjestima.

I naredne parlamentarne izbore 2016. godine potresla je nova afera. Ovoga puta po srijedi je bio navodni državni udar.

U toku je i postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše optuženog za zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Carine”.

Tokom prethodnih 30 godina vlasti DPS-a mnogo puta su na meti bili mediji, ali je većina slučajeva nerješena.

2004. godine ubijen je glavni i odgovorni urednik lista “Dan” Duško Jovanović.

Pažna javnosti usmjerena je i na afere “Atlas” i “Koverta” iz 2019. godine. Za izdajnike i rušitelje države ponovo su proglašeni “Vijesti”, “Monitor” i “Dan”, civilni sektor, opozicija ali i novi dežurni neprijatelj Rusija.

(Vijesti)

 

17 Comments
 1. sha komentariše

  KAP i telekom je sramota vise i pominjat. Inace u Cg nije sramota krast, sramota je rec za tog da je LOPOV

  14
  1
 2. Pop Dinara komentariše

  Čuš šverc cigara 😂 Preskočili su najbitnije afere: “Kredit od 1 milion bez žiranata”, potpisivanje koncesije za MHE rođenom sinu, 17.000e duga na VIP karticu Atlas Banke, kuća na Goricu, Limenka, 40 miliona eura pomoći Prvoj Banci, Telekom, putovanje u Dubai o trošku DK,…

  14
  2
 3. Slave komentariše

  Nijedna nije do zore gorjela. Bogu hvala na tome. Gotovo je i sa njim.

  12
 4. Mitar komentariše

  Dosao je kraj staroj drtini. Samo jos da ode u Spuz, jer tamo mu je mjesto.

  11
 5. Orko komentariše

  Vise je dosta, ptekardasio je on i njegovi tajkuni!

  10
 6. Petar komentariše

  Milo i Daka trebaju da idu ruku pod ruku. Dva mafijasa olinjala stara.

  10
 7. Jelica Tepacevic komentariše

  Neko ko je kriv aa nmoge ljude koji su preminuli koliko je porodica zavio u CRNO a nas narod podjelio!

 8. Ekonomista komentariše

  Vladavina puba krvi, suza i znoja, mnogo domiva je uskopao, fabrike sve zatvorio, radnike doveo sa gladuju!

  10
 9. Ostoja komentariše

  Milovu vladavinu mozelo porediti sa sakakom!

 10. Nikola komentariše

  Ovaj covjek narodu vise nema sta da ponudi. A izbori u Niksicu su od presudnog znacaja. Njegova stranka je bazirana na korupciji, i kao takva treba narodu da ponudi alternativu samoj sebi tj svojoj dosadasnjoj politici. Dps se nalazi u bezizlaznoj situaciji sada ocajnicki pokusavaju da za svaki problem okrive Srbe. Smesni su.

 11. Jelena komentariše

  Dps je je kriminalan rezim koji je opstao ovoliko dugo zahvaljujuci propagandi koju su gurali gradjanima svadjajuci bratske narode, preteci zastrasivajuci i sve redno. Nestrpljivo se ceka 14. Mart!!!!!!

  10
 12. Petar komentariše

  Jadni ljudi koji vjeruju da dps vodi ka EU i boljem zivotu. Dpsov put je licni interes !

 13. sanya261 komentariše

  Milo, gotov si! 30 godina lazi, prevara, sverca, kriminala i lopovluka. Dosao je kraj, a ti ces zavrsiti tamo gdje ti je mjesto.

 14. Niksicanin komentariše

  Dosta je bilo agovanja ago iz Rastoka, 30 godima ovaj narod pljačkaš, ugnjetavaš i dijeliš. Što si agovao agovao si. Sve ima svoj početak i kraj. Stižu promjene. Stiže mladost i budućnost

 15. MIKI komentariše

  Sjetimo se 1999.god. kad je Milo Nato avionom pred samo bombardovanje ,odletio u Brisel u glavni stab nato pakta, i predao dokumenta o odbrani Sr Jugoslavije.To se zove veleizdaja, za takvo nedjelo, svuda u svjetu je predvidjena smrtna kazna. Eto toliko o tom veleizdajniku.

 16. Knez komentariše

  Stvari trebamo da imenujemo pravim imenom, otupeli smo, tolerišemo… mi smo gospodari svoje sudbine a vlast naš sluga. Dokle ćemo da gledamo “svoja posla”?!

 17. Djole30 komentariše

  Trideset godina mraka! Vlast koja je opstajala na ucenama i malverzacijama, radila samo za sebe i svoj interes. Svako ko je pokušao nešto da promeni bivao je marginalizovan a njegov trud ugušen. Neće moći više tako!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.