Milo čuva Petra Ivanovića: Dogovorili istragu kako bi umirili javnost!

5

Istraga protiv Petra Ivanovića, visokog funkcionera DPS-a, zbog malverzacija oko kredita iz Abu Dabi fonda će biti fingirana kako bi se umirila javnost, nakon mnogih afera koje su otvorene poslednjih mjeseci.

Prema saznanjima našeg portala, Đukanović će “žrtvovati” Ivanovića, kako bi se skrenula pažnja sa gorućih problema.

Jasno je da ta istraga neće dovesti do rasvetljavanja svih činjenica oko Abu Dabi fonda.

“Istraga protiv Ivanovića je dio dogovora na vrhu kako bi se bar malo umirila javnost. Sve je to već viđen scenario, koji za cilj ima simulaciju prava i pravde”, saznaje Borba.

Istražitelji su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva izuzeli svu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je tom Ministarstvu dodijeljen iz Abu Dabi fonda.

Dokumentacija je izuzeta kako bi se utvrdilo da li je u tom slučaju bilo nezakonitih radnji, odnosno kako bi se provjerilo na koji način je potrošen novac od kredita.

Sporazum sa predstavnicima Abu Dabi fonda potpisali su bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević.

Ivanović i ekipa su pod sumnjom da su zloupotrijebili novac iz pomenutog fonda koji je bio predviđen za razvoj poljoprivrede i da krediti koji su uzeti nijesu ni vraćeni, odnosno, da nijesu namjenski ni potrošeni.

Pomenuti Fond je trebao da da 50 miliona dolara, ali kada su vidjeli da sve nije po zakonu, odnosno, da se gubi trag za preko 10 miliona dolara koje su povukle neke kompanije iz Crne Gore, uz amin Petra Ivanovića, odlučili su da ostala sredstva povuku.

Istraga je otvorena i u inostranstvu, jer oštećeni nijesu imali povjerenja u domaće pravosuđe. Potvrđeno nam je da je prikupljeno dovoljno dokaza za procesuiranje i da će javnost uskoro o svemu biti obaviještena.

Ministarstvo poljoprivrede je 2015. godine, u saradnji sa Razvojnim fondom Abu Dabija i crnogorskim Investiciono razvojnim fondom (IRF), objavilo javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata u poljoprivredi, vrijedan 50 miliona dolara. Uz podršku IRF-a i Razvojnog fonda Abu Dabija, pokrenulo je projekat pod nazivom Podrška Abu Dabija razvoju poljoprivrede Crne Gore (ADMAS), čiji je cilj povećanje standarda proizvodnje i prerade, jačanje konkurentnosti i doprinos održivoj upotrebi prirodnih resursa i poboljšanju životnog standarda u ruralnim oblastima.

5 Comments
 1. Goran komentariše

  Dobro, ljudi, čitate li vi ove tekstove koje objavljujete? Ovaj tekst nema smisla. Prvo je istraga fingirana, a onda ga žrtvuje. Svaki treći tekst vam je ovakav. Malo ozbiljnosti pokažite inače gubite čitaoce.

  1. DPS komentariše

   Da si pametan, a ocigledno si glup, vidio bi da pojedine rijeci u tekstu pod znacima navoda. Mada ti ocigledno nemas pojma ni o cemu, kad elementarne stvari iz pravopisa ne znas.

 2. Vukica komentariše

  Meni svaki drugi tekst liči na onu ” bani se snilo što joj bilo milo”.

  1. Djed komentariše

   Pa sto citas i komtarises? Ili moras platu da zaradis.

 3. Janko komentariše

  SAMO NA VIDJELO ISPLIVAVA JEDAN PO JEDAN DPS KRIMOS. DO KAD CE OVO BITI DA BI M. KATNIC KAZA DA IMA UDALJENIH SUMLJI . SKORO STE SVI PROCESUIRANI VI STARI OFUCANI LOPINGERI DPS. LISE OVIH MLADIH DPS IZ VASIH REDOVA. ONI NISU IMALI KAD DA LOPINJAJU. PA VAS BRE SRAM VAS BILO TREBA STARIM METLAMA ISTJERATI I IZMESTI IZ KANCELARIJA. STA MI OBICNI GRADJANI IMAMO OD TOGA STO STE VI PROCESUIRALI VASE LOPOVE MAROVICE PAVICEVICA RADJENOVICA MUGOSA M. STJEPOVICA KULJACA KANKARAS . SVAKI DAN PONEKI NOVI. TUGA BOZIJA . OCETE RECI KAKO RADITE PO ZAKONU. 90% STE VI.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.