Milićević povodom 9 godina od pokušaja ubistva Vučića u Srebrenici: Niko od počinilaca, organizatora i inspiratora ovog monstruoznog napada nije uhapšen niti je iko osuđen!

0

Danas se navršava devet godina od pokušaja ubistva nekadašnjeg premijera a danas predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, podsjetio je ministar bez portfelja Đorđe Milićević.

– Niko od počinilaca, organizatora i inspiratora ovog monstruoznog napada nije uhapšen niti je iko osuđen. Političari iz Sarajeva koji se zaklinju u lažnu multietničnost i demokratičnost do danas se nisu izvinili niti pokazali bilo kakav znak osude, kajanja ili žaljenja zbog divljačkog napada na lidera susedne države koji je samo došao da se kao čovjek pokloni žrtvama zločina. Naprotiv. Bošnjački političari iz Sarajeva kaju se i žale samo zbog toga što Vučić nije ubijen tada u Srebrenici – kaže Milićević.

Kako kaže, otrovne strele koje i danas odapinju jasno pokazuju da se još uzdaju u to da će Vučiću skinuti glavu.

– Podsjećam da se predsjednik Vučić tog dana u Potočarima držao hrabro i nije pognuo glavu pod kišom kamenica. Vučić ni danas ne poginje glavu i ne plaši se rulje jer mu je borba za uspješnu i slobodnu Srbiju ispred svakog ličnog interesa. S druge strane, oni koji vladaju u Sarajevu jasno pokazuju kakvu državu vode jer na svojoj teritoriji ne mogu ili ne žele da garantuju bezbijednost stranom državniku niti su riješeni da rasvijetle njegov pokušaj ubistva stranog državnika – rekao je Milićević i dodao:

– Time jasno pokazuju da ili nisu suverena i sposobna država ili da vlast te države podržava napad na lidera susjedne prijateljske zemlje.

(pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.