Milić: Do pravosnažnosti rješenja boraviću u Ambasadi Srbije, u ponovljenom postupku dokazaću da nisam kriva!

7

Pravosnažno oslobođena u postupku “državni udar” Branka Milić ponovo je poručila da je čistog obraza i duše i da nije kriva za djelo koje joj Specijalno državno tužilaštvo stavlja na teret, te da će to dokazati u ponovljenom postupku. Ona je nakon ukidanja presude kazala, da želi da vjeruje da se u Crnoj Gori uspostavlja sistem vrijednosti u kome više nikada neće biti moguće da se progone, tamniče, sude i protjeruju nevini ljudi. Zahvalila se svima koji su joj pružali podršku.

„Slobode sam lišena u Podgorici sada već davne 2016. godine, a o ukidanju rješenja o pritvoru juče me je usmeno obavijestio  Vladimir Božović, ambasador Srbije u Podgorici, a danas mi je to rješenje dostavio advokat Dalibor Kavarić. Do pravosnažnosti toga rješenja i dalje ću boraviti u Ambasadi Srbije u Podgorici. Kao i po napuštanju samice u ZIKS-u 2017. godine, tako i sada, čistog obraza i duše kažem da nisam kriva za krivično djelo koje mi se optužnicom SDT Crne Gore stavlja na teret što ću u ponovljenom postupku dokazati“, navela je Milić.

Istakla je da  svoju riječ datu blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju povodom njegove garancije, nikada nije pogazila niti iznevjerila.

„Na njoj sam mu beskrajno zahvalna. Isto se odnosi i na garanciju Vladimira Božovića, ambasadora Srbije u Crnoj Gori, koju je dao povodom predloga za ukidanje rješenja o pritvoru i čije je angažovanje u vezi moga pravnog položaja i statusa neprocjenjivo. Zahvaljujući advokatima odbrane, prije svega advokatima Dušanu Radosavljeviću i Miroju Jovanoviću , sudsko vijeće Apelacionog suda u Podgorici moglo je da sazna činjeničnu istinu, te je na osnovu nje donijelo zakonitu i pravičnu odluku. Hvala im na tome. Pred sudsko veće Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sudija Zoran Radović, pristupiću rasterećena i uvjerena u zakonit i pravičan konačan ishod“, kazala je ona.

Kako je naglasila u ovom trenutku, njene misli usmjerene ka porodici i unucima, ka monaštvu i sveštenstvu Pravoslavne mitropolije crnogorsko-primorske u Crnoj Gori i hrabrom i namučenom narodu Crne Gore.

„Izdvajati bilo koga je nezahvalno, ali ipak, ne mogu a da ne istaknem ogromnu ljubav, zahvalnost i poštovanje prema blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju Radoviću, Vladici Joanikiju, igumaniji manastira Duga mati Jovani i monahinjama, Vladimiru Božoviću i njegovim roditeljima u Nikšiću, pravnom timu Mitropolije crnogorsko primorske na čelu sa protojerej-stavroforom Džomić Veliborom i mojim braniocima. Takođe i Prof.dr. Dejanu Miroviću koji mi je svo vreme pružao podršku, porodici Madžgalj i Svetlani Tijanić koja je svo vreme brinula o mojoj egzistenciji u Ambasadi, Zoranu Begoviću i Miletu Pavičeviću Čiči i njihovim porodicama, portalima koji su istinito prenosili ovo suđenje, prije svega Gojku Raičeviću, Draženu Živkoviću“, poručila je Milić.

Kako je dodala, neka joj ne zamjere svi koje nije imenovala,  a ništa manje važni za njenu slobodu.

„Hoću da vjerujem da se u Crnoj Gori polako ali sigurno uspostavlja sistem vrijednosti u kome će postojati neophodne osnovne pravne i političke pretpostavke i instrumenti za sudsku i tužilačku nezavisnost i u kome više nikada neće biti moguće da se progone, tamniče, sude i protjeruju nevini ljudi. Društvo u kome neće tinjati neprijateljske podjele, od navijačkih do stranačkih, koje pothranjuju oni kojima odgovara bolesno stanje građanskog rata niskog intenziteta koje ga iscrpljuje i spriječava da se razvija. U kome će se zatrti i sankcionisati govor i jezik mržnje, i u kome će sloboda značiti – biti čovjek zajednice, biti okrenut ka drugom“, naglasila je ona.

7 Comments
 1. Sotonjara! komentariše

  Izađi mala
  Izađi mala
  Izađi najdraza

  1. Ivi komentariše

   Pi sram te bilo, stara žena. Ona došla da izvrši udar državni! Pi avetinje pokvarene. Pi!

   1. Sotonjara! komentariše

    Prasno bi ti aaaa lopuzo nekrofilska?

  2. Pushi ga,Mirna! komentariše

   E shipu racq, Sotonjaro dukljanska

   1. Sotonjara! komentariše

    Jbo bi aaa?

 2. Ivi komentariše

  Srećno BRANKA!!!!!!!!

 3. Vera komentariše

  DRAGA GOSPODJO BRANKA,
  MNOGO SE RADUJEM I ZELIM
  DIVNE BUDUCE DANE .
  MNOGO STE MI DRAGI,
  ROD NAJRODJENIJI.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.