Milenković: Utakmica protiv Slovenije biće još teža

0

Reprezentacija Srbije igra od 15 časova u četvrtak utakmicu protiv Slovenije, a do tada srpski nacionalni tim se priprema da osvoji prve bodove na ovom Evropskom prvenstvu.

Da li imamo snage za drugu rundu pitali smo Nikolu Milenkovića koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u meču protiv Engleske.

Posebno je impresivan način na koji je čuvao Harija Kejna.

„Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vrijeme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način“, rekao je „Bleki“, a potom se okrenuo svom narednom rivalu, Benjaminu Šešku.

„Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača“, rekao je on.

Iako mnogi ne misle tako, Milenković smatra da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego što je bila utakmica protiv Engleske.

„Oni su jako dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su i moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske. Oni su bili favoriti i bilo je lakše, a sada će biti drugačije jer je naš imperativ pobjede i neće biti lako. Moramo se spremati na najbolji mogući način i da iskoristimo što bolje naše vrline. Imamo iskustvo iz Rusije, Katara i moramo to da iskoristimo u narednom meču“, rekao je on.

Čini se da je podrška navijača ogromna i ovoga puta.

„Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želio bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava“, rekao je on.

Na pitanje da li je bila zasluga Srbije ili su se jednostavno Englezi povukli u drugom poluvremenu, Bleki je imao šta da kaže.

„Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i Slovenija će biti totalno drugačija utakmica i kao što sam rekao, poučeni iskustvom iz Katara, moramo da budemo spremni za Sloveniju“, rekao je on.

Za kraj je poručio da je atmosfera u ekipi odlična.

„Atmosfera je sjajna što smo i pokazali. Momci su sve to pokazali protiv Engleske. Ginulo se za naš dres i grb. Sjajna je atmosfera, ponavljam“, rekao je Milenković.

(Sportske net)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.