Milatoviću odloženo suđenje

0

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je odložene ročište po tužbi bivšeg predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) Alije Košute protiv predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, zbog povrede časti i ugleda.

Košutin punomoćnik, advokat Miloš Popović, rekao je „Vijestima“ da je ročište odloženo jer njegov klijent nije mogao da dođe u sud iz opravdanih ličnih i porodičnih razloga.

„Naknadnim rješenjem suda biće određen novi termin ročišta u kom će Košuta biti saslušan u svojstvu parnične stranke“, naveo je Popović.

Košuta je u avgustu prošle godine tužio Milatovića za povredu časti i ugleda zbog toga što ga je predsjednik države na društvenoj mreži Tviter nazvao akterom „više zloupotreba službenog položaja, protiv kog su podnošene krivične prijave“.

Milatović je to učinio kritikujući praksu partijskog zapošljavanja aktuelne Vlade.

„Pored pokazanog neznanja i nesnalaženja u mnogim oblastima, prije svega ekonomskim, možda i najgore lice sadašnje Vlade je nastavak bestidnog zapošljavanja, i to često istaknutih DPS (Demokratska partija socijalista) kadrova – u javnosti prepoznatih po zloupotrebi položaja u prethodnom periodu…“, naveo je Milatović.

Košuta traži da mu se zbog povrede časti i ugleda isplati pet hiljada evra.

Podsjetimo, Košuta je ranije bio aktivista DPS-a, a u Bošnjačku stranku (BS) je prešao kad je ona postala dio tadašnje vladajuće koalicije.

Pažnju javnosti privukao je 2019. godine, kad je kao direktor Uprave za inspekcijske poslove od države dobio stambeni kredit u iznosu od 40.000 eura, uprkos tome što je u imovinskom kartonu prijavio tri stana i dvije kuće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.