Milatović sa svjetskim liderima na Mirovnom samitu za Ukrajinu

0

Predsjednik države Jakov Milatović će na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd učestvovati na Mirovnom samitu za Ukrajinu koji se naredna dva dana održava u Burgenštoku.

“Ovaj samit predstavlja ključnu platformu za dijalog i uspostavljanje pravednog i trajnog mira u Ukrajini, zasnovanog na međunarodnom pravu i Povelji Ujedinjenih nacija. Cilj samita je promovisanje zajedničkog razumijevanja mogućeg okvira za postizanje mira, kao i definisanje mape puta za budući mirovni proces”, navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose sa javnošću Predsjednika.

Osim toga, raspravljaće se o temama od šireg međunarodnog interesa, uključujući nuklearnu i prehrambenu sigurnost, slobodu plovidbe i humanitarna pitanja.

Učešće na samitu potvrdili su brojni svjetski lideri, među kojima su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, francuski predsjednik Emanuel Makron, potpredsjednica SAD-a Kamala Haris i mnogi drugi.

“Crna Gora, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, visoko pridaje važnost mirovnim inicijativama i na taj način aktivno doprinosi uspostavljanju međunarodnog mira i bezbjednosti”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.