Milatović pozvao lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak u petak, 5. jula, potvrđeno je „Vijestima“.

„Prije svega želim da Vam zahvalim na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR. Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU. Kao što ste upoznati, juče sam na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori“, naveo je Milatović u pozivu.

On je dodao da „imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima“.

„Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU. S tim u vezi, pozivam Vas na sastanak koji će se održati u petak, 5. jula u Vili Gorica u 10:00 časova. Poziv za učešće sam uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata“, poručio je Milatović u pozivu.

(vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.