Milatović odlikovao Medaljom za zasluge počasnog konzula Crne Gore u Toskani

0

Predsjednik države Jakov Milatović odlikovao je Medaljom za zasluge počasnog konzula Crne Gore u Toskani Alesandra Đanantija.

Uručujući odlikovanje Đanantiju, Milatović je istakao da je profesionalnošću i ličnim angažovanjem u prethodnom periodu umnogome doprinio jačanju veza Crne Gore sa italijanskom regijom Toskana.

“Takođe, ukazao je i na njegov doprinos u snaženju saradnje Crne Gore i Italije u oblasti zdravstva, kao i na organizaciji brojnih skupova koji se odnose na ulaganja i privlačenje investicija u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore.

Milatović je podsjetio i na značajnu ulogu konzula Đanantija i tokom bratimljenja Sijene i Cetinja, što dodatno doprinosi produbljivanju istorijskih, kulturnih i ekonomskih veza dva grada.

Počasni konzul Đananti je Milatoviću zahvalio na odlikovanju, dodajući da će i u narednom periodu predano raditi na promiciji naše države i snaženju odnosa sa Toskanom i Republikom Italijom.

Medalja za zasluge dodjeljuje se za zasluge u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose prijateljskim odnosima između Crne Gore i drugih država.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.