Milatović: Granice nijesu otvorene zbog izbora u Nikšiću

0

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da nije tačno da su granice otvorene zbog izbora u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, kompletno zaključavanje pogađa mlađu, radno sposobnu populaciju što ima posljedica na budućnost.

“Ovdje nije problem samo medicinski, već ekonomski. Međugenrracijski problem – veliki broj ljudi koji umiru od korone su stariji, njih treba zaštiti. Mi smo prethodne sedmice imali dva teška sastanka u Vladi gdje smo razgovarali o ovim temama. Kao što sam rekao, zaista je kompleksa situacija i odlučilo se da se ide u striktnije poštovanje mjera. Nepoštovanje mjera je na visokom nivou”, rekao je Milatović u “Bojama jutra” na TV Vijesti.

On je istakao da je Crna Gora oslonjena na zemlje regiona, turizam i uslužnu djelatnost. Pokušano je i, kako je rekao, da se pospješi zimska sezona u čemu se djelimično uspjelo.

“Kad se kaže zatvaranje granica u EU tu se misli na zatvaranje spoljnih granica, ja te stvari ne bih upoređivao”, naveo je ministar.

On je rekao da je situacija sa koronavirusom teška, kako u medicinskom, tako i u ekonomskom dijelu.

Prema njegovim riječima, rezultati odluke donijete prethodne sedmice biće vidljivije u narednom periodu.

Predstavnici IJZ-a su, kako kaže, prirodno pobornici najstrožih mjera.

“Ministarka zdravlja pokušava da nađe malo blažu mjeru u kontekstu situacije. Svi sagledamo stvari na najbolji mogući način”, dodao je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.