Milatović: Fond PIO je stub naše socijalne države

0

Fond PIO nije samo protočni bojler, kako se često revitalizuje njegova uloga. On je stub naše socijalne države kako je naš Ustav i definiši, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na panelu “Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona”.

“Fond PIO nije samo protočni bojler, kako se često revitalizuje njegova uloga. On je stub naše socijalne države kako je naš Ustav i definiši. Fond PIO je obećanje intergeneracijske solidarnosti, ali i međugeneracijskog povjerenje, a to povjerenje nema pravo niko da izigra“, poručio je Milatović.

Na panelu govore član Fiskalnog savjeta Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nikola Altiparmakov, profesor na Institutu za javne finansije i poslovno veleučilište Zagreb, Predrag Bejaković, i profesor i predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, Mitja Čok.

Moderator je izvršni direktor Fidelity consultinga, Miloš Vuković.

Ovo je drugi panel Razgovor sa predsjednikom, nakon otvorene diskusije na temu Evropska perspektiva Crne Gore, sa rektorkom Koledža Evrope, Federikom Mogerini.

Razgovor sa predsjednikom, format koji uključuje diskusije o temama koje su važne za crnogorsku javnost, prilika su da se građanima, kroz dijalog i razmjenu mišljenja eminentnih stručnjaka iz tematskih oblasti, bliže predstave perspektive i otvori diskusija o temama od značaja za budućnost društva.

(rtcg)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.