Milan Stamatović: Vučić da vodi dijalog između vlasti i opozicije!

0

Već prvog dana puštanja u rad ove panoramske žičare ona je počela da otplaćuje samu sebe, tako da očekujemo da ćemo za pet godina u potpunosti isplatimo 13 miliona evra, koje je opština Čajetina samostalno uložila u ovaj projekat – poručuje u intervjuu za Srpski telegraf Milan Stamatović i dodaje da je ponosan na projekat koji je rađen pet godina.

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranje gondole vidi kao početak dijaloga vlasti i opozicije.

Bivši predsjednici Boris Tadić i Vojislav Koštunica, s kojim ste čak bili stranački kolega u DSS, nisu imali sluha za taj projekat?

– U vreme mandata Vojislava Koštunice i Borisa Tadića bilo je problema oko rekonstrukcije Ski-centra Tornik, koji je bio uništen 1999. u NATO bombardovanju. Ali je tadašnja vlada pomogla obnovu Ski-centra Tornik i obezbijedila četiri miliona evra za izgradnju primarne mreže gasovoda na Zlatiboru. Kao što je tada bilo nekih nerazumijevanja iz Beograda, tako su i za vreme ove republičke vlasti, tokom realizacije zlatiborske gondole, postojale određene “birokratske poteškoće na nižim nivoima”.

Svečanosti je pak prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Istakao je da je to važan poduhvat i da ga ne interesuje politika. Koliko je to značajno i kako ocenjujete taj potez?

– Predsjednik Republike Srbije došao je na otvaranje jednog od najvećeg kapitalnog projekta za srpski turizma, najduže panoramske gondole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina. Nama je zadovoljstvo što je i predsjednik Vučić na Zlatiboru, pred svima nama, rekao da je ovo veliki događaj za cijelu Srbiju i što je najavio ozbiljna ulaganja u cijeli Zlatiborski okrug.

Ocijenili ste da taj dan čak treba da bude simbol početka dijaloga između opozicije i vlasti?

– Za nas dolazak Aleksandra Vučića na Zlatibor definitivno znači početak dijaloga vlasti i opozicije. S obzirom na to da je predsjednik Republike najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija, u ovom slučaju Zdrava Srbija, umije dobro da upravlja društvenom zajednicom, mislimo da bi, u interesu i opozicije i vladajuće koalicije, bilo najbolje da predstojećim dijalogom posreduje upravo on, kao legitimni i legalni predsjednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora.

Vaši dojučerašnji opozicioni saborci u SZS Dragana Đilasa su sve to dočekali “na nož”. Kako komentarišete i njihove navode da je rođena nova politička ljubav između Vučića i vas?

– Zdrava Srbija nije u nekakvoj posebnoj ljubavi sa SNS, kao što nikada nismo bili ni u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima. Mi smo i dalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana. Dakle, kao što dio opozicije tvrdi, nije se Stamatović priklonio Vučiću, već je predsjednik Republike Srbije došao na Zlatibor i prisustvovao svečanom otvaranju naše najveće i najznačajnije infrastrukturne investicije, koja je važna ne samo za Čajetinu i Zlatibor već i za cijelu Srbiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.