Milan Đukanović optužuje tužilaštvo (FOTO): Katnić tri godine štiti prevaru Aca Đukanovića!

6

Milan Đukanović (94), stric Mila i Aca Đukanovića, prijavio je svoje sinovce SDT-u Milivoju Katniću 2015. godine, zbog toga što su ga prevarili za novac, stoji u prijavi koju Borba ekskluzivno objavljuje.

Međutim, Katnić ni njegov tim nijesu postupili po toj prijavi i tako su zaštitili porodicu Đukanović.

Dokaz da je Katnić znao da je Milan Đukanović prevaren

Stric Milan, Aca Đukanovića, vlasnika Prve banke Crne Gore, optužuje da je prisvojio njegovu ušteđevinu od 90.000 evra, koliko je 30. novembra 2007. oročio u Prvoj banci Crne Gore. Tvrdi da je Aco ugovorio posao sa investitorom iz Rusije, kojeg mu je on preporučio, i da mu je od obećenih tri miliona evra profita od tog posla isplatio svega 70.000 evra, a posle svega pokušava da ga obrlati i da taj iznos prikaže kao isplatu sporne štednje, iako je oročena suma nestala s njegovog štednog računa!

U ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“, Milan Đukanović otkriva da je došao u Beograd da angažuje advokata i podnese krivičnu prijavu protiv svog sinovca zbog prevare!

– Njihov pokojni otac Radovan bio je moj brat od strica. Sa cijelom porodicom Radovana Đukanovića sam imao bliske rođačke odnose, ali se to promijenilo posle njegove smrti. Aco me je molio da mu dovedem klijente u Prvu banku Crne Gore, pa sam i ja 30. novembra 2007. uložio 90.000 evra porodične ušteđevine. Nije sve moje, imam dva sina i četiri ćerke, pa sam uložio i dio njihovog novca. Posle godinu i po sam otišao da podignem kamatu, ali su mi u banci rekli „da nema novca“. Tri službenice su provjeravale i saopštile mi „da mi je novac isplaćen na povjerenje“! Ja sam ostario, pa su mislili da će im to proći. Ne postoji nijedan papir s elektronskim potpisom da sam taj novac podigao! Aco je mislio da ću umrijeti posle uplate, ali bog me još ne uzima! – kaže Milan Đukanović.

Tri godine posle ulaganja novca, Aco je sa njim otišao u elektronski računski centar banke.

“Poveo je i jednog višeg službenika banke, koga su zvali Slovenac. Uzeo mi je iz ruke štednu knjižicu, u kojoj stoji da sam uplatio 90.000 evra, i tom Slovencu rekao: „Traži u kompjuteru, gdje je?“. Službenik je posle kraće provjere za moju knjižicu rekao: „To je neđe pokupljeno“, jer je pokušao da prikaže da sam dokument našao na ulici! – ogorčeno kaže starac.

Milan Đukanović se 1. oktobra 2015. obratio Specijalnom tužilaštvu Crne Gore i tražio da riješi slučaj.

– Nataša Bošković iz Specijalnog tužilaštva Crne Gore je došla kod mene početkom febuara ove godine. Bilo je oko 21 sat, kada je kucala na zaključanu kapiju i zvala me telefonom, govoreći: „Treba nešto da potpišete, ja sam sa policijom.“ Mislio sam da hoće da me ubiju da bi uništili dokaze… Ne plašim se, baš me briga, naživeo sam se. Kad sam otvorio, tražila je da potpišem izjavu da mi je novac isplaćen, ali sam odbio i rekao da ću doći kod nje u kancelariju. Sjutradan me je vratila, pa sam morao da je čekam dva sata! Prijetila mi je „da moram da potpišem po svaku cijenu“, ali sam izjavu bacio i otišao. Rasna je žena… Ali me je iznenadilo što mi je otvoreno prijetila. Ako ne riješimo ovaj problem, naljutiće me, pa ću progovoriti kad budu demonstracije opozicije, da cinela Crna Gora čuje za ovu sramotu – kaže na kraju Milan Đukanović.

Milo mi je rekao sa on ne radi finansije

Milan Đukanović kaže da se svom bratu Radovanu nikada nije požalio da su on i Aco u sporu.

– Posjećivao sam Radovana redovno, ali mu to nikada nisam pomenuo. Milo me je izbjegavao, a ja nisam mnogo trčao za njim! Kada sam mu se požalio za spornu deviznu štednju, hladnokrvno je rekao: „Ja ne radim finansije.“ Došao sam u Beograd kod advokata Marije Milanović da podnesem krivičnu prijavu protiv sinovca. Borićemo se, pa šta bude! – kaže Đukanović.

Nadaju se da ću umrijeti da riješe problem

Stric Aca i Mila Đukanovića otkriva da je vrlo žustar, ali da problem ipak hoće da rineši dogovorom.

– Nisam protiv svojih sinovaca i ne bih volio da im se nešto dogodi, ali hoću da se ovo raščisti. Ne sminem da nosim oružje, jer sam prijeke naravi! U nogama sam slab, ali sam u rukama još jak… Oni misle da ću brzo umrijeti, pa da tako riješe problem – razočarano kaže Đukanović.

6 Comments
 1. Mrkela komentariše

  Kad strika rodjenog moze da zezne sata ocekivati sa gradjanima sto mu nista nijesu

 2. Luda komentariše

  Raspliće se klupko… idemo… Djukanovici demoni

 3. Luda komentariše

  Raspliće se klupko… idemo… Djukanovici demoni

 4. Vasilije komentariše

  Ako je u mogućnosti da se skloni u Beograd i izvadi uvjerenje da je uracunljiv to bi bilo uputno. To sto se ne oglašava niko od prozvanih ne sluti na dobro!

 5. Dejan Lakic komentariše

  I stricu Boskovic i Katnic kao meni .

 6. Hamilton komentariše

  Ha ha ha!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.