Milačić: Vi Đukanoviću ste na početku budućnosti bez Vas

2

Piše: Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore

Nije lako u politici koja je trajala vijek laži, a toliko sporo je teklo vrijeme Đukanovićeve vladavine da se čini da je prošlo i više od toga, pronaći nešto za šta se nije uhvatio ne bi li sačuvao vlast koju ni novcem ni kriminalom više nije mogao sačuvati.

Nije lako Đukanoviću, a to i sam priznaje, biti iskvaren od vlasti, a ostati bez vlasti, u funkciji predsjednika koja mu više ni po čemu ne pripada, jer sve što je imao da kaže Đukanoviću narod države koju želi da predstavlja na izborima već je rekao: da odbacuje Đukanovića i sve Đukanovićevo; u tom tehničkom, predsjeničkom mandatu, ukradenom od naroda ništa mu više ne pripada.

Poslednjom takozvanom odbranom Crne Gore od onih koji su se za nju borili i izborili, od vladajuće većine, samo je jeftin pokušaj odbrane njegovog prošlog DPS-a, odgovor svom dojučerašnjem političkom pobratimu, bratu po krađi i korupciji, Dušku Markoviću, da se makar na RTCG-u, jedinoj televiziji gdje još, izvjesno kratko vrijeme, može pronaći prostor da i njega neko čuje, da se nametne kao lider Dps, partije koju je dojučerašnji Đukanovićev Duško Marković već podijelio.

U njihovom propalom pokušaju lažnog nadmetanja u ljubavi prema Crnoj Gori, a suštinski pokušaja stvaranja prevlasti i nadmoći nad članovima i glasačima Dps koji su do kraja razočarani u takvu, uzaludnu ljubav, koja im više ne donosi ništa, ni pozicije, ni novac, a odnosi ih onamo gdje su do skoro gledali pokradene građane nad kojima su, onako kako to samo Dps-ovac umije, likovali, na ulice Crne Gore, sve je prozračno i sve je čitljivo: pa i vapaj za vlašću, u koju bi se rado vratili, makar i sa onima koje su nazivali bitangama, makar i sa onima koje su nazivali četnicima, svi oni sada su i proevropski i proatlanski jer za Dps, jer za vas Đukanoviću ne postoje granice u mijenjanju ideologoja, prijatelja i neprijatelja.

Po vašem receptu iz devedesetih, prvo označavate protivnika, proglasite ga za državnog neprijatelja a onda mu spočitavate ugrožavanje nacionalnih interesa, deset godina boreći se protiv onih koji su bili zagovornici samostale Crne Gore koju sada, kriminalnom ljubavlju čuvate, sve u cilju očuvanja zajedničke države sa Srbijom, a potom, radi spasa vas samih, od optužbi za ratne zločine u kojima ste učestvovali, progonite one od kojih, vašom lažnom ljubavlju, treba sačuvati Crnu Goru.

A u pozadini, Đukanoviću, ostaje pokradena Crna Gora, razorena od vaše ljubavi, ostaju vaše ratne izjave koje ne možete izbrisati, kojima čuvate i Srbiju i Republiku Srpsku od onih koje sada pozivate da izađu na ulice i budu uz vas.
Da vas ne izdaju u onome u čemu ste ih izdali, ostavljajući ih i tada i sada sa zastavama na ulici, da budu tužan odjek politike pakla u koji ste uvukli Crnu Goru, a mi smo joj stvorili budućnost.

Sada uzaludno preturate po vašem političkom mraku, tražeći u parlamentarnoj većini ruku za spas koji vam niko neće pružiti. Niste vi Đukanoviću samo na političkom kraju, vi ste na početku budućnosti bez vas.

U takvom procjepu onoga što je od Crne Gore vas i vaših ostalo i onoga što ćemo od Crne Gore bez vas stvoriti nema lažnog sjaja, milijardi i miliona braće, sestara i sinova, već borba za institucije sistema u kojima će vam ruka prijatelja, makar i onih sa ulice, a vi to dobro znate, najviše trebati.

Danas kada ostajete sami, u nepreglednoj ravnici života bez vlasti, jer i to je život, Đukanoviću, kada živite od imena koje ste stekli, od ugleda koji ste zavrijedili, ako za vas takav život više imate ikakvog smisla, uzalud prijetite onima koji su vas davno prozreli, koji su vas pobijedili bez krađe i novca. Jer i to je život, Đukanoviću, biti gubitnik sopstvenog rata i sopstvenog DPS-a.

Zato ne prijetite Bogu, Đukanoviću, od kog ste sve pogubili, već pogledajte nebo pa mu zahvalite što imate vremena da se pokajete i shvatite da do sada suštinski niste ni živjeli. I da vam pravi život može pružiti samo vjera u Boga u kog vi toliko, do kraja, niste vjerovali.

Jer ovo više nije vaša Vlada, ovo više neće biti vaša vlast, ali jeste i vaš Bog, Đukanoviću.

2 Comments
 1. Onako usput komentariše

  Ovoga ne cita ni njegova zena , pa zasto bih ja 😀

  6
  8
 2. NIKO99 komentariše

  Milačiću svaka ti čast na tako dobro oblikovanom tekstu. Prava Crna Gora je izvor novih mladih i perspektivnih političara i budućih lidera. Kroz ovu krizu ste stekli životno iskustvo koje mnogi ljudi koji se bave politikom ne mogu sakupiti tokom cijelog života. Predviđam Vam dobru i plodonosnu političku karijeru i Vašoj partiji veliki uspjeh. Mnogi to sada ne vide ali ja vidim.

  1
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.