Milačić u Herceg Novom: Narod bira između kriminala i bezbjedne države

0

Predsjednički kandidat Marko Milačić na konvenciji u Herceg Novom poručio je da su izbori prilika da se bira između kriminala i bezbjedne i sigurne zemlje.
On se tako osvrnuo na izjavu Mila Đukanovića koji je nedavno izjavio da ovi izbori predstavljaju novi referendum.
“Riječ je o referendum gdje ćemo birati da li ćemo moći sigurno da sjednemo u kafić na trgu ili bilo gdje u gradu i da se ne bojimo da će nam neko ubiti dijete i između one Crne Gore gdje ćemo sa djecom moći da pođemo u kafić i da mirno sjednemo, ispijamo kafu i živimo srećno u našoj lijepoj Crnoj Gori“, poručio je Milačić.
Kada je riječ o spoljnoj politici,komentarišući izjave da je pitanje NATO završeno, Milačić je poručio da neće odustati od pitanja NATO-a, ali ni drugih velikih spoljno-političkih tema.
“Priča koja je utemljena na nepravdi i neslobodi ne može se smatrati završenom i to se ne smije pravdati legalizmom. Nije legalizam, već saučesništvo, biti u skladu sa zakonima u jednoj zemlji u kojoj su ti zakoni donešeni na prevaran način, protiv volje većine. Legalizam jeste upravo suprotno –pobuniti se protiv ovakvog legalizma i bezakonja. Dakle, ne smijemo da poštujemo odluke koje nisu zasnovane na pravdi i demokratski izraženoj volji građana“, zaključio je Milačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.