Milačić: Reformama tužilaštva otvaramo put za obračun sa kriminalom

6

Prava Crna Gora podržaće najavljene izmjene zakona o državnom tužilaštvu. Predloženi tekst, koji je od danas dostupan javnosti i biće otvoren za javnu raspravu, plod je napornog rada parlamentarne većine da riješi jedan od najvećih problema u našoj zemlji – neefikasno, zatvoreno i samodovoljno Tužilaštvo, izjavio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić

On dodaje da predloženim izmjenama, koje u potpunosti ostaju na fonu ranijeg zahtjeva za sistemskom reformom u tužilaštvu, obezbjediće se neophodne funkcionalne i personalne promjene koje će omogućiti da ovaj organ, ključan za vladavinu prava i borbu protiv kriminala, prestane da bude izvor afera, nestručnosti, neodgovornosti i nezakonitosti.

Milačić kaže da ove izmjene garantuju podizanje odgovornosti nosilaca tužilačke funkcije, a samu tužilačku organizaciju otvorenijom i efikasnijom.

On ističe da je kompromis parlamentarne većine oko reforme tužilaštva još jedna pobjeda kojom Crna Gora dobija elementarne preduslove za slobodno tužilaštvo, a time i uslove za suštinski obračun sa organizovanim kriminalom.

“Prava Crna Gora, koja je skupa sa kolegama iz parlamentarne većine radila na ovom tekstu, poziva sve zainteresovane subjekte da se uključe u nastupajuću javnu raspravu te da svojim sugestijama doprinesu ovom istorijskom procesu demokratizacije tužilačke organizacije”, zaključuje Milačić u saopštenju.

6 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ja stvarno mogu sve da razumijem, ali ovoga, koji ne može da prodje cenzus, koji nema kapital, koji nema biznis, koji je Instagram partija za priču, neko ko u politici nema nikakve šanse a kupi tu djecu, stvarno mi nije jasno.Ne može ni tekst da napiše kao Danilović koji nema partiju, a svaki dan je u medijima, ne znam za šta služi. Da spušta DF, udbaška instalacija. Jedino se tako može objasniti.

  14
  6
  1. Dajko komentariše

   A za šta ja služim? Ja sam još veća blenta od Milačića pa sam cvaki dan na televiziju i trolujem?

   7
   4
 2. Rade komentariše

  A kad će reforma? Iz evrope su rekli da će u maju odgovori. Pa onda opet nešto dok se ispravi, pa onda se opet šalje u evropu, pa oni na godišnji, pa onda opet nešto da mijenjati! Znači reforma će nikad

 3. NIKO99 komentariše

  Milačić je već postigao mnogo, istakao se u nekoliko veoma važnih stvari kada je borba za slobodu govora u pitanju, zaštita kulturnih i vjerskih vrijednosti. Njegovi stavovi su odmjereni iskreni i ispravni. Mnogi političari se bave nekim performansima, Milačić je ozbiljan političar. Njegova partija je i dalje samo politički pokret ali će sidurno zauzeti u budućnosti pravu političku orjentaciju. Dali će biti desničar ili ljevičar manje je važno, bitno je da ne bude ektreman u svojim stavovima jer ekstremne stranke nemaju dugi vjek. Takođe je dobro što se opredjelio za očuvanje narodnog identiteta i nije tikva bez korjena. Jako je dobro i što održava slobodu akcije i nije vezan za jaču stranku jer bi tako izgubili slobodu odlučivanja. Veoma pametan momak sa odličnim timom. Pouzdan i ozbiljan sa dobrim vezama.

  3
  10
  1. Ivi komentariše

   Pa ovaj je veća dalabu od Milačića, ovaj Niko.

   8
   3
 4. Strme komentariše

  PA ovaj je karijersta, teshka..!

  8
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.