Milačić: Podmetanja, provokacije i pokušaji izazivanja nacionalne mržnje samo nas čine jačim

2

Kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, osvrnuo se na najnovija dešavanja i “pokušaj režima da brojnim provokacijama destabilizuje zemlju”.

“Kao vlast u konstituisanju, čiji je zadatak da svim građanima omogući mir i život dostojan čovjeka, pa i onima koji su se opredijelili da rušenjem države i izazivanjem nereda brane bivši režim, pozivamo sve građane Crne Gore da mirno i dostojanstveno ispratimo posljednje trzaje kriminalne hobotnice, koji se ovih dana odigravaju u vidu tzv. patriotskih skupova”, navodi se u saopštenju.

Milačić je uputio poziv trenutnim rukovodiocima svih državnih organa da, kako je kazao, omoguće normalan rad istih, a u prvom redu policije i inspekcijskih službi, “budući da se navedenim skupovima krše propisi, kako o javnom redu i miru, tako i iz oblasti zdravstvene zaštite”.

“Iako “brojnost” tih manifestacija dodatno otkriva na kakvim je trulim temeljima bivši režim funkcionisao, nije na odmet pokazati povećan stepen opreznosti, budući da su nas dešavanja u Pljevljima uvjerila da delirijum poraza dovodi ključne igrače kleptokratije u neuračunljivo stanje, u kojem su spremni, kad bi umjeli, da izazovu i krvoproliće da bi makar dan više zadržali Crnu Goru u kandžama. Na sreću, garnitura kerbera mafijaškog sistema odrasla je na udbaškim metodama aktuelnim prije pola vijeka, pa su iste danas tragikomično neefikasne”, dodaje se u saopštenju.

Milačić je istakao da formiranje nove vlade ide svojim tokom i dinamikom i da “nikakvi suludi pokušaji ostataka režima da izazovu incidente, neće ostaviti nikakvog traga osim u krivičnim dosijeima njihovih vinovnika”.

“Podmetanja, provokacije i pokušaji izazivanja nacionalnih tenzija, samo nas čine jačim i još više integrisanim u zajedničkom cilju, a ideološke razlike među nama, u uslovima slobode i bratskog razgovora, predstavljaju pravo bogatstvo različitosti, gdje će svako imati priliku da svoje stavove brani u duhu međusobnog razumijevanja i poštovanja. Naš prvi zajednički cilj je dosegnut”, zaključeno je u saopštenju.

2 Comments
  1. Црна_Гора komentariše

    Vaskrsla je Njegoseva Crna Gora.
    Smrt FASIZMU Nato montenegro.

  2. Traktorist komentariše

    A jesi junaci a u pm

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.