Milačić: Niko neće biti jači od države

1

Lider Prave Crne Gore i kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Marko Milačić posjetio je Danilovgrad i tom prilikom na čelnu poziciju Odbora Prave Crne Gore u tom gradu postavio Nikolu Orovića.

Milačić je kazao, osvrćući se na istorijsku pobjedu naroda, da dok su poniženi građani godinama tražili svoja prava, i bivali gaženi policijskim đonovima, stizale su poruke od bivšeg režima – Niko nije jači od države.
„Dok su vjernici svojim životima branili objekte koji za njih imaju posebnu duhovnu vrijednost, naoružani stražari režima su prijetili: “Niko nije jači od države”.

Dok je čitav jedan narod sistematski ugnjetavan i progonjen, dok su i svi drugi narodi Crne Gore protjerivani siromaštvom i beznađem, dok su rušene nade naših roditelja u srećno odrastanje djece u svojoj zemlji, ideolozi Montenegra su uzvikivali: “Niko nije jači od
države”.

Za sve to vrijeme, od države su bili jači svi kumovi, svi šverceri, svi kontroverzni i kontrazakoniti biznismeni, svi lokalni doušnici, svi koje je “teren prepoznao” kao važnije od države.

Sada je došlo vrijeme da država zaista pokaže snagu. Da zaista bude jača od svakog ko svojim bezakonjem udara u temelje društva. Jer, država je jaka onoliko koliko počiva na zakonu, kojem je osnov pravda.

Država koju ćemo zajednički graditi, zaista će biti takva da niko nije jači od nje. Ali ne zato što ćemo fanatično mahati zastavama i čekati redove na pumpama, već zato što će biti ustrojena na pravdi. Niko neće biti jači od države. Niti će država ili ma ko u njeno ime biti jači od zakona“, poručio je Milačić.

1 Comment
  1. Vasò komentariše

    Smrdo začepi jbte draža manita?

    2
    8
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.