Milačić: Kašćelan proveo manje vremena zatvoren nego vladika Joanikije

9

Piše: Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore

Koliko su promjene u pravosuđu potrebne i hitne, najbolje svjedoči današnja odluka Višeg suda u Podgorici, o puštanju na slobodu Slobodana Kašćelana i njegove ekipe.

Grupa za koju postoji osnovana sumnja da je odgovorna za najteža krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu, pokušaj ubistva – puštena je na slobodu.

Nakon iskazanog stava Venecijanske komisije i svih relevantnih domaćih i stranih adresa, a nakon današnjeg puštanja na slobodu vrha kriminalnog klana, nema nikakve dileme da izmjene Zakona o tužilaštvu moramo donijeti odmah i da je od javnih rasprava mnogo važnija bezbjednost građana.

Skandalozna je odluka o puštanju na slobodu osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela, dok je ovo isto pravosuđe decenijama pritvaralo, hapsilo i osuđivalo poštene građane ove zemlje, čak i zbog statusa na društvenim mrežama.

Postoji li bolji primjer zarobljenosti pravosuđa od činjenice da je Slobodan Kašćelan proveo manje vremena zatvoren, nego Vladika Joanikije?

Prava Crna Gora osnovano sumnja da je riječ o smišljenoj igri bivšeg režima i njihovog tužilaštva, skupa sa sudstvom, da se ovakvim akcijama hapšenja i brzog puštanja na slobodu, kod naroda stvori negativan utisak i nezadovoljstvo o cjelokupnoj novoj vlasti.

Imajući prethodno u vidu, još jednom, naročito nakon današnjeg događaja, pozivamo kolege iz parlamentarne većne da najhitnije moguće, koliko je početkom sledeće sedmice, a nakon danas upriličene i druge javne rasprave, stavimo u proceduru izmjene Zakona o tužilaštvu i time postavimo temelj za istinsku i suštinsku borbu protiv organizovanog kriminala, u kojoj se ovakve stvari neće moći dogoditi.

9 Comments
 1. Vasoje komentariše

  Kašćelan je velki gospidin, a ono je sotonjarsko spadalo.
  Neka institucije rade svoj posao.

  2
  21
  1. Ja komentariše

   Jahahahaha kako će ti VASOJE duša ispadati majku li ti jebem,nemaš pojma a progutaćeš svoko ovo slovo po milion puta u najgorim mukama,svako slovo što si ispisao ovim gadostima po portalu.živ bio još ovo malo kratko pa vidio.

   13
   1. Vasoje komentariše

    Ko drugog proklinje prokleo je sebe. Sotono!

    1. Ja komentariše

     Tješi se pičko gotov si mamu ti jebem brojiš zadnje dane bedo hahhahahhah

     1. Vasoje komentariše

      🖕🖕🖕

     2. Ja komentariše

      Hahahhahhhahhahhahahha gotov si VASOJE sve ti bemje kikikikikikiji

 2. NIKO99 komentariše

  Dritan nas podjebava, od kada je počeo da Vlada umjesto Zdravka Krivokapića super smo se proveli. Ipak to je nauka za sve nas da ne glasamo partije na čijem čelu se nalaze pripadnici drugih ili neprijateljskih naroda. Uvjek sam se pitao koji to ljudi koji glasaju za Albanca kojeg ni Albanci ne glasaju?

 3. Petar komentariše

  Kad se distanciras od izdajnika i kukavica javi se. No treba posa zadrzat za bliznjih 5, 6. Ne moze i jare i pare. Zato kad je trebalo potpisat za zakon kao i cio zivot vodio si se gu… ne srcem, ako ono kuca za ono sto usta govorise do 30.8

 4. Crna Gora komentariše

  Marko Milačić je od Crnogorca postao Srbin, pa ima stalnu potrebu da se dokazuje. Mahanje srpskom zastavom nije dovoljno. Palio je NATO zastavu i pljuje po svemu crnogorskom. Izgleda da je i to malo.

  Sada je šokiran jer je vidio Roma sa crnogorskom zastavom i podignuta dva prsta. Slični događaji su i u Pljevljima. Tamo ratuje “Srpska Sparta” protiv “Turske”. Gotovo isti simptomi kao kod Milačića. A mi u čudu.

  Kakav je ovo novi virus u Crnoj Gori? Odakle se kod nas pojavilo ovo zlo, za koje cijeli svijet ima jasno ime? A onda se sjetimo da je prije par godina na Voždovcu pretučen Rom(14), jer je nosio srpsku zastavu. Da je poznati srpski glumac Dragan Maksimović umro nakon brutalnog prebijanja u Beogradu, jer su mislili da je Rom. Da je Dušan(13) na smrt pretučen u Beogradu, zato što je Rom.

  Nosioci tog virusa su se razmiljeli i po Crnoj Gori. Lako se to prenosi i ima vidljive simptome. Ova teška bolest dijeli ljude na Srbe i nesrbe, ili na svetosavce i ljude lažne vjere. Onda im smetaju svi koji nijesu kao oni.

  Ta opaka bolest traži šok terapiju. A najveći šok za njih je kada vide da su svi Crnogorci ponosni na Muslimane, Rome, Bošnjake, Hrvate, Albance, pa i Srbe, koji u Crnoj Gori vide svoju majku.

  Kad vide da “Zlatni orao” nije Crnogoraca, nego svih nas i da uz zastavu, hidžab, keče i crnogorska kapa, jednako dobro pristaju. Da dva prsta šalju poruku da okupator može imati teritoriju i vlast, ali nikada, baš nikada, neće imati dušu i duh slobodne Crne Gore.

  Kad vide da se mi dijelimo na ljude i neljude i na patriote i izdajnike. Ništa njima nije jasno. Zato je ovo sudar XXI-og i XV-og vijeka.

  Sudar ljubavi i mržnje. Sudar slobode i zarobljenog uma. Sudar onih što dijele svoje, sa onima koji otimaju tuđe. Sudar svijetle evropske Crne Gore i mračnog Srpskog sveta

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.