Milačić: Đukanović zna istinu o ubistvu Duška Jovanovića

0

Prava Crna Gora sa žaljenjem, prezirom i ogorčenjem konstatuje da zvanična vlast na čelu sa Milom Đukanovićem već 15. godina ništa nije uradila da razotkrije ko su nalogodavci ubistva glavnog i odgovornog urednika Dan-a, Duška Jovanovića.

Takav odnos prema ubistvu, ne samo Jovanovića, već i slobodne riječi u Crnoj Gori, govori samo jedno: da se skrivani ubica i danas nalazi u redovima vlasti.

Da je Crna Gora na začelju lista globalnih istraživačkih kuća koje se bave pitanjem slobode medija, opšte je poznata stvar. Ipak, da se krene sa rješavanjem katastrofalnog stanja u kom novinari rade, nije bilo dovoljno ni Jovanovićevo ubistvo. Naprotiv, nakon tog događaja nizali su se napadi na novinare, od prebijanja Tufika Softića, Mihaila Jovovića, Mladena Stojovića i drugih, pa sve do pokušaja ubistva Olivere Lakić, koje je i dalje nerasvijetljeno.

Prava Crna Gora izražava poseban pijetet prema liku i djelu gospodina Jovanovića koji je svojim hrabrim i objektivnim izvještavanjem o brojnim aferama koje su potresale Crnu Goru svoje ime zlatnim slovima upisao ne samo u novinarski istorijat Crne Gore, već i u istorijat borbe za slobodu koju toliko dugo sanjamo. Neka mu je vječna slava i hvala, a ubicama i nalogodavcima poručujemo da će silu zakona osjetiti već prvog dana nakon rušenja režima Mila Đukanovića, koji, sasvim sigurno, zna punu istinu o ubistvu Duška Jovanovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.