Milačić: Đukanović da vrati pare ruskim biznismenima

0

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je prvom čovjeku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću da vrati novac ruskim biznismenima, a ne da protjeruje ruske diplomate. Ruski konzul Boro Đukić, kome je Vlada povukla saglasnost za djelovanje, odluke izvršne vlasti je nazvao sramnim.
“Ruski biznismeni su mu odgovarali kad su davali novac i tada nije pomišljao da protjeruje ruske diplomate. Ovo što danas radi je skandalozno i sramno i to je klasična psihologija dužnika. Đukanović je dužan ogroman novac ruskim biznismenima i sada antiruskom histerijom bježi od Rusije i pokušava da se sakrije u čistom bježanju od svoje odgovornosti”, kazao je Milačić.
On smatra da su institucije Crne Gore talac Đukanovićevih ličnih prevara i, kako dodaje, dugova i izdaja.
“Želim da kažem da ovdje govorim o vrlo konkretnim sumama. Znam o kojim biznismenima se radi i znam da oni traže svoj novac od Đukanovića i on sada bježi od toga. Ja njega sada pozivam da umjesto da vraća ruske diplomate, da vrati novac kojima je dužan. Riječ je o milionima. Ako ima petlje izgovori glasno riječ “Putin” jer očigledno nema petlju za to kao i svaki čovjek koji je izdao nekoga pa nema petlju da kaže njegovo ime”, naveo je on na današnjoj pres konferenciji.
Boro Đukić je rekao da je 85 odsto građana za dobre odnose sa Srbijom i Rusijom, te da mu je žao što je još jedan diplomata protjeran. Kako ističe, sve zemlje koje su protjerale diplomate žive u laži, pa im, kako dodaje, nije potrebna istina o Rusiji. Đukić smatra da ne bi bilo ni ovakve Evrope da nije bilo Rusije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.