Milačić: Bečić u Tuzima podržava one koji slave OVK i koji su s Milom u koaliciji

2

Iako smatramo da Demokrate itekako doprinose borbi za bolju i slobodniju Crnu Goru, međutim na neke procese, kao što je podrška onim političkim partijama koje baštine ideologiju terorističke OVK i koncept Velike Albanije, a što je itekako bilo vidljivo tokom slavlja u Tuzima nakon izborne pobjede, ne smijemo i ne možemo da ćutimo, jer je riječ o nadpartijskim i nacionalnim interesima, saopštio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

“Kada sam nedavno sa brda Hum u srcu Tuzi, sa državnom crnogorskom zastavom, kao i sa crnogorskom trobojkom, poslao poruku braći Albancima da Tuzi pripadaju Crnoj Gori, te da će tu i ostati, dobio sam desetine prijetnji smrću od velikoalbanskih ekstremista, kako iz Crne Gore, tako i dijaspore, koji su bili ujedinjeni u jednom: da Tuzi ne pripadaju Crnoj Gori, već “velikoj i prirodnoj” Albaniji.

Činjenica da vaši budući koalicioni partneri slave terorističku organizaciju OVK – paravojsku koja je direktno u smrt poslala mnoge naše sunarodnike, Srbe i Crnogorce, ali i nelojalne Albance, govori još nešto: da će sjutra, prekosjutra, ili za deset godina, poželjeti da i u našoj zemlji sprovedu ono što je danas poznato kao “Kosovski scenario”. Prava Crna Gora o tome neće da ćuti.

Gospodine Bečiću, poslati Demokratsku partiju socijalista u opoziciju jeste važno. Međutim, nadam se da ste svjesni i činjenice da vašom podrškom, bila ona uz učešće u vlasti ili ne, što je potpuno nebitno u odnosu na pružanje pune podrške za formiranje vlasti, dajete podršku onim partijama koje su partneri Mila Đukanovića na državnom nivou i, po svemu sudeći, to partnerstvo ne žele da napuste, čime dovode u zabludu i vas, sopstvene glasače i sve nas”, kazao je Milačić.

U konačnom, dodaje da može razumjeti “vaše predstavnike u Tuzima da žele da naprave koaliciju sa Albanskim forumom, kao što je riječ o gospodinu Camaju, za koga je velikoalbansko slavlje i veličanje OVK bezazlena stvar i ponešenost emocijama, ali ne mogu razumjeti vas”.

Gospodine Bečiću, koaliranjem sa zastupnicima ideologije OVK koalirate sa eksponentima politike ratnih zločinaca Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, partnerima Mila Đukanovića u anti-državnoj politici. Suštinski, koaliranjem sa zastupnicima koncepta Velike Albanije, koliko god to predstavljali za lokalni nivo, dajete legitimitet, i to kao partija koju glasa ne mali broj Srba, anti-srpskoj politici, koja je u suštini isto što i anti-državna i prije svega anti-civilizacijska politika”, stoji u saopštenju.

2 Comments
  1. mitar komentariše

    To Milacicu, ti si ponos Crne Gore! A ne ka Aleksa izdajnik i kukavica, sto ne smije da rece sto je i koje. Aleksa ide u koaliciju sa OVK, sa teroristima! Eto toliko o njemu. Demokrate su gore od DPS!

  2. Vasilije komentariše

    Pratim na internetu slobodno misleće političare iz Srbije,BiH,Hrvatske…Jedinog progresivnog mladjeg političara u CG vide u g. Milacicu. Mnogo bi koristilo kada bi se prenosila mišljenja poštenih veličina zapada o našim političarima!?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.