Mikijelj: Za uređenje plaža 1,3 miliona evra

1

Javno preduzeće je počelo sa potpisivanjem aneksa ugovora za korišćenje plaža umanjenih za 50 odsto, u skladu sa mjerama podrške zakupcima – kazao je Pobjedi direktor ove institucije Mladen Mikijelj. Tako su restoranima, kupalištima, privremenim lokacijama, pristaništima i sl. u zoni morskog dobra prepolovljene godišnje, odnosno sezonske naknade.

Najavio je da će insistirati na primjeni svih propisanih mjera u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

”Za komunalno održavanje zone morskog dobra za ovu godinu planirano je 1,3 miliona evra, što predstavlja 22,3 odsto ukupno planiranih rashoda za ovu godinu” rekao je Mikijelj i podsjetio da je isti iznos bio planiran i za prošlu godinu, ali je u skladu sa trećim paketom socio-ekonomskih mjera smanjen na 994 hiljade evra.

Precizira da su u prošloj godini zaključeni aneksi ugovora sa hercegnovskom Čistoćom i Komunalnim od 150 hiljada, odnosno 67,5 hiljada evra, kotorskim Komunalnim i Direkcijom za izgradnju od 84,6 i 48,9 hiljada evra, te komunalnim preduzećima iz Tivta, Budve, Bara i Ulcinja od 100,7 hiljada, 176,9 hiljada, 183,7 hiljada i 181,5 hiljada evra.

Govoreći o subvencijama, naveo je da je Vlada već usvojila mjere podrške građanima i privredi za prvi kvartal ove godine, kojima je cilj umanjenje negativnih ekonomskih efekata izazvanih pandemijom kovid-19.

Mikijelj je podsjetio da su pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JP predviđena dva pomoćnika direktora, koje još nije imenovao. Naveo je da je čistku rukovodećeg kadra okončao za tri dana, nakon što ga je Vlada premijera Zdravka Krivokapića imenovala za direktora i naveo da je firmom od osnivanja upravljao prvo SDP, a potom DPS kadar.

Za još dva napera 300 hiljada evra

Mikijelj je naveo da je u prijedlogu plana korišćenja sredstava JP za ovu godinu predviđeno dodatnih 300 hiljada evra za izradu još dva napera, po projektu profesora Save Petkovića.

”Na tome insistiramo jer je to privremeno rješenje dalo efekta u sprečavanju erozije i nastanku novih plaža. To ćemo početi da radimo čim od Vlade dobijemo saglasnost na naš plan korišćenja sredstava” poručio je Mikijelj.

1 Comment
  1. Bot23 komentariše

    Što ne pozove zakupce javnih plaža da uprkos svemu poštuju zakon i čiste plaže u zimskom periodu, od smeća se moru ne može prići na pojedinim mjestima. Što se ne potrudi na vidjelo da stavi proces između morskog dobra i piastre doo. Ne da zaključava u fioke i namješta šefu povratak plaže.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.