Mikijelj smijenio sve pomoćnike direktora i načelnike službi: Čistka završena, slijedi češljanje dokumentacije

7

Novoimenovani direktor “Morskog dobra“ Mladen Mikijelj smijenio je sve pomoćnike direktora i načelnike službi u tom državnom preduzeću, koje je godinama optuživano za brojne malverzacije oko ustupanja djelova obale i uknjižavanje imovine na pojedince.

Mikijelj je čistku rukovodećeg kadra okončao za svega tri dana, nakon što ga je Vlada premijera Zdravka Krivokapića imenovala za direktora preduzeća kojim je gotovo tri decenije, od osnovanja, upravlja prvo kadar SDP-a, pa potom DPS-a.

“Vijestima” je potvrđeno da se Mikijelj, kadar Nove sprske demokratije, zahvalio na saradnji pomoćniku direktora Rajku Malovića, za koga je pokrenuta procedura penzionisanja. Malović je bio desna ruka prvo nekadašnjeg direktora Rajka Barovića, a potom i Predraga Jelušića, protiv kojih je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu u okviru slučaja “Mile“.

Smijenjen je i pomoćnik direktora Dragoljub Marković, a razriješeni su i šefovi ključnih službi preduzeća – službe za uređenje i izgradnju, za kontrolu zone morskog dobra, za upravljanje lukama od lokalnog značaja i pomorstvo, kao i šef ekonomsko-finansijske službe.

Mikijelj je kompletan kabinet Jelušića uputio na godišnji odmor, a nakon stupanja na snagu nove sistematizacije, pojedini će navodno biti raspoređeni na nova radna mjesta, a za druge će biti pripremljeni ugovori o sporazumnom prekidu radnog odnosa.

Nakon što ga je Vlada razriješila dužnosti direktora, Jelušić, još aktuleni lider budvanskog DPS-a, primaće platu još godinu.

Prema saznanjima “Vijesti”, prioritet Mikijelju biće formiranje novog tima, koji bi prvo uradio sistematizaciju, a potom bi navodno uslijedilo detaljno češljanje dokumentacije – od sklopljenih ugovora, pa do načina trošenja novca i beneficija koje su pojedinci godinama imali pored astronomskih zarada.

Sistematizacijom će navodno biti smanjen broj radnika u jednom od najprofitabilnijih javnih preduzeća, a potom i broj službi.

U pripremi je i izrada novog kolektivnog ugovora preduzeća, čiji godišnji budžet je veći od kasa nekih opština.

Nekadašnji sekretar za investicije u Opštini Budva i dugogodišnji zamjenik direktora banke, predvidio je navodno i formiranje Komisije za preispitivanje svih dugoročnih investicionih i ugovora o zakupu plaža koje godinama drže isti ljudi.

“Vijestima” je rečeno da će biti pročešljani ugovori oko ustupanja budvanske luke, kao i ugovora sa “Pomorskim saobraćajem”, biznismena Dejana i Duška Bana, oko trajektnog prevoza.

Mikijelj je navodno naredio i da se ključevi svih službenih automobila donesu u njegov kabinet i da svako korišćenje mora biti opravdano.

Time je navodno sproveo u djelo uredbu koja postoji u preduzeću, a koju su godinama pojedinci zloupotrebljavali, vozeći službena vozila van radnog vremena – u privatne svrhe.

Upućen je i zahtjev Vladi da vrati finansijski plan koji je prethodno rukovodstvo izradilo i poslalo na verifikaciju, kako bi bio dorađen uz značajne promjene. “Morsko dobro” od parlamentarnih izbora na kojima je DPS izgubio vlast navodno nije raspisalo ni jedan tender, iako na računu ima novca za realizaciju brojnih investicionih aktivnosti.

Očekuje se da bi ubrzo trebalo da raspiše tendere i za djelove obale koji nijesu ustupljeni u zakup i obavi pripreme za sezonu.

 

“Morsko dobro” godinama važi za preduzeće u kojem je zapošljavan isključivo partijski kadar, a prepoznato je i po visokim zaradama.

Plata bivšeg direktora Predraga Jelušića, kako se navodi u imovinskom kartonu, iznosila je 2.852 eura, a predsjednika Borda direktora Dževdeta Cakulija 3.604 eura.

Pomoćnici direktora i brojni službenici zarađivali su, uz razne naknade, više od 2.000 eura

Novim kolektivnim ugovorom plate će navodno biti smanjene za 20 odsto, a biće ukinute i naknade.

7 Comments
 1. Risto komentariše

  Bravooo
  Tako treba

  16
  4
 2. Janko komentariše

  Tako se radi… to moze samo DF
  Ostali su samo jadne kukavice

  19
  5
 3. Gojko komentariše

  Bravo Madene !!!
  Bravo DF !!!

  19
  4
 4. Padington komentariše

  Mladene, prava menadzerska odluka. Ovako rade sposobni, casni i posteni ljudi. Podrska od direktora.

  17
  2
 5. Kontra revolucija komentariše

  Da su mogli i na to da uticu Krivokapic i Abazovic, ne bi se ništa desilo, bilo bi sve po starom !.
  Ovako dobro izadje kad se vrši pritisak od DFa na Djukanovicev B tim !.
  Samo tako, polako sve kriminalce i izdajnike pocistiti !.
  A na kraju krunisati cistkom ambasadorskih i dukljanskih pudlica Abazovica, Krivokapica i Becica !.

  9
  2
 6. Stremljenje komentariše

  Ovaj pas Carevića vez korijena biće brzih dana lepetnut glavacke iz Crne Gore. Da nam Hercegovci i Srbi kradu obalu, kako ne!

  1
  5
 7. Ribar komentariše

  Pipune kako si jeli mirno spavas??

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.