Mijović: Umjesto što maltretira građane, vlast da se ovako obračuna sa narkomanijom!

0

Novom odlukom o ograničavanju kretanja, a bez uvodjenja vanrednog stanja, pogažen je Ustav države Crne Gore, najviši pravni akt, a država Crna Gora je na taj način ugrozila osnovna ljudska prava svakom svom građaninu, smatra Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica.

“Svakom novom mjerom Vlada Crne Gore i koordinaciono tijelo za zarazne bolesti pokazuju svoje neznanje i nemoć, pa ga pokušavaju kompenzovati uskraćivanjem osnovnih ljudskih prava svojim građanima.

Upravo zabrananom izlaska djeci i starima na svjež vazduh, oni im ugrožavaju zdravlje, a mjera “zabrane okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva” je vrhunac idiotizma.

Umjesto svih ovih mjera kojima zabranjuju sve i svašta, i to selektivno, preporučujemo im da što prije krenu sa realizacijom pružanja pomoći onima kojima je to nužno, penzionerima, nezaposlenima, radnicima koji su zbog ovog stanja dobili otkaz ili ne rade, podstanarima koji nemaju da plate kirije jer ne rade, itd.

I umjesto maltretiranja građana neka se ovako snažno posvete borbi protiv narkomanije koja je neuporedivo veći problem od Korona virusa. Onda se ne bi zbijale šale na račun trgovine drogom u vrijeme Korone tipa “Znate li kako sad droga ulazi u državu i crnogorske gradove nakon zabrane međugradskog prevoza?! Pod pratnjom.”

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.