Mijović: Pejoviću oduzeti KAP i vratiti ga u državno vlasništvo

0

Građanski pokret Nova ljevica poziva Vladu Crne Gore da preispita način na koji je KAP došao u vlasništvo Pejovića i da ga vrati u državno vlasništvo, poručuje predsjednik ovog pokreta Saša Mijović.

Ovo treba da bude model koji bi se primijenio na sve sumnjive privatizacije tokom kojih su državna preduzeća besplatno ili za male pare došla u ruke “biznismena” bliskim DPS režimu tokom prethodnih 30 godina, navodi on.

Čitava crnogorska javnost zna kako je KAP dospio u ruke Pejovića koji sada prijeti otpuštanjem 600 radnika, ističe Mijović.

On je kazao da o načinu na koji je dospio KAP u njegove ruke najbolje govori komentar jednog našeg sugrađanina tom prilikom: “Kume, viđe li onu sprdnju, dadoše čojeku KAP na veresiju”.

Shvatamo da nije lako i da DPS još uvijek drži poluge moći u svojim rukama, ali isto tako znamo da je ovo vrijeme za radikalne i hrabre poteze, kazao je Mijović.

Zato, ako ne želimo da stvari ostanu iste i da ne  napravimo grešku kakva je napravljena u Srbiji posle 5. oktobra, Vlada mora biti odlučna i hrabra da promjene  iznese do kraja. U suprotnom, džaba smo krečili, zaključio je on u svom saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.