Mijović: Milo i Amfilohije igraju svoj poslednji tango

5

Kao što smo i ranijim saopštenjima najavljivali, što se budu više približavali izbori Djukanović će zaoštriti retoriku i sve više i opasnije pojačavati politiku podjela i upravo u poslednje vrijeme stvara novu, ovog puta najoštriju polarizaciju građana, tvrdi Saša Mijović, predsjednik GP Nova ljevica.

“Poslednje njegove izjave upravo to i potvrđuju. Kao i više puta do sada, u igru se uključio njegov vjerni dugogodišnji prijatelj Amfilohije Radović kako bi ovaj razdor medju narodom bio što dublji.

Ova predstava za narod je poslednja karta na koju Djukanović može da igra jer su sve ostale istrošene i to je jasno svakom zdravomislećem građaninu, a u toj igri partner mu je kao mnogo puta do sada, Amfilohije Radović. Sigurni smo da u tome neće uspjeti i da će ovo biti njihov poslednji ples, stoji u saopštenju.

Građanski pokret želi da upozori crnogorsku javnost. Predvodnici spora oko vlasništva nad sakralnim objektima su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i mitrpolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

“Đukanović je upozorio da Srpska pravoslavna crkva pokušava da čuva “infrastrukturu velike Srbije” i poručio: “Nećemo dozvoliti da savremena Crna Gora živi pod diktatom jedne vjerske organizacije koje predstavlja relikt prošlosti i koja nikako ne može da shvati da je to vrijeme odavno prošlo i da i Crna Gora, baš kao i Srbija i sva društva na Zapadnom Balkanu, imaju pravo na svoju dosljednu evropsku budućnost”.

Prvi je na to reagovao mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Croj Gori Amfilohije “To je prvi put u istoriji čovječanstva da jedan ateista i ateistička vlast stvaraju crkvu, to je zapanjujuće… Sekularna država bi da otima hramove, kome da ih da? Toj svojoj sekti koju je porodila…”

Podsjećamo, nekada su Đukanović i Amfilohije živjeli u velikoj slozi, a za devastiranje crnogorske kulturne baštine, dakle za kulturocid, zaslužan je prvenstveno Milo Đukanović.

Đukanović se evo sjetio da rješava pitanje crkve i kulturne baštine, nimalo slučajno baš sada, uoči predstojećih izbora kako bi sakupio političke poene za pobjedu na tim izborima, jer više nema na čemu da popravi svoj totalno srozani politički rejting u državi koja je, zahvaljujući upravo njemu, zarobljena u kriminalu, korupciji, siromaštvu i sa ovom podjelom skreće pažnju sa ovih problema.

Uvjereni smo da su toga svjesni svi građani Crne Gore i pozivamo na razum i mir i da ne nasijedaju na podjele koje im ova dvojica u poslednje vrijeme serviraju, a koje su vrlo oštre i vrlo opasne, možda i najopasnije do sada.

Zato ponavljamo da je ovo posljednji tango Mila Đukanovića i Amfilohija Radovića i da će poslije predstojećih izbora Crna Gora konačno dobiti šansu da postane moderna, građanska i demokratska država, a Đukanović i Amfilohije opet postati prijatelji ali u nekim novim ulogama, stoji u saopštenju.

5 Comments
 1. Ljubo komentariše

  SRAMNO saopstenje Mijovica. Ovu istu pricu sire ljudi iz URA,SDP i DEMOKRATA sto jasni pokazuje ciji su pioni

  15
  1
  1. Zager Bijela komentariše

   Nije bitno ko siri priču no je li priča istinita ili nije. Ova priča, iako nemam pojma ko je Mihovic, je prava živa istina.

   2
   16
 2. Goga komentariše

  Zager nije istina to sto tvoj pileci mozak misli. Ne mjesajte babe i zabe. Ne mjesajte Bozje ljude i lopove i izrode. Ovaj udbas moze to svojoj djeci i kolegama spijunima da prica. Pazite kako pricate o Mitropolitu, stoko neokomunisticka! Prokletstvo nije mala stvar, a pada na svakog ko pljuje Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Sjeme vase pasje ce se zatrt. Ka sto se vazda sjeme prokletih zatiralo. A Srbi su vazda porod svoj mnozili, i umnozili i pobjedili.

  12
  2
  1. Zager Bijela komentariše

   I Ti si kao vernik, e raspalio se ako smo svi kao Ti.

   4
   4
 3. Roko komentariše

  Mijoviću džu*elo, ti nećeš odigrati ni prvi. Kakvo gače

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.