Mijailović: Neće nam značiti titula za zelenim stolom, želimo da je osvojimo na parketu

0

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović pričao je za klupsku televiziju o aktuelnoj situaciji, igračima, ugovorima, raspletu u ABA ligi. Prvi čovek crno-belih zna da će posledice svetske pandemije biti teške i velike ne samo na sportskom nivou, nego znatno šire.

-U kontaktu smo svakodnevnom sa svima. Većina igrača je u Americi, Rašon Tomas je samo u Beogradu. Andrea Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Ljudi u klubu – neko radi, neko ne radi.

Klub će učiniti sve da sličan sastav ima na okupu i naredne sezone.

-Jaramaz ima još godinu ugovor, kao i Volden. Pejdž je odigrao dobru sezonu, videćemo kakva će situacija sa njim biti. Voleo bih da zadržimo kostur ekipe, ova ekipa je pokazala da ima karakter i da zna da se bori.

Klub iz Humske je u trenutku kada je korona odsvirala prekid takmičenja, bio na prvoj poziciji ABA lige, kao i najbolji tim top 16 faze Evrokupa.

-Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Mi smo našim igrama izborili prve pozicije u takmičenjima. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na nekim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana u Evropi i na Jadranu.

Sledeće sezone se očekuje da budžet svih ekipa bude manji, zbog svega što se trenutno dešava.

-Biće manje novca. Ekonomija na svetskom nivou prima udarce. Države pokušavaju da saniraju… Pitanje je do kada će ovo trajati. Kakve će posledice kompanije imati. Situacija nije nimalo jednostavna. Nema aktivnosti, prometa, a troškovi dolaze. Pitanje je koliko će ostati za ulaganje u sport. Situacija posle ovoga neće biti ista. Mi ćemo probati da nastavimo, a kakve će biti ambicije zavisiće od prihoda. Sigurno je da ćemo morati svi da se zadovoljimo sa nečim manjim. Ja sam seo u vrelu fotelju, vraćao sam dugove, a izgleda da ću to i nastaviti, da mi nije suđeno da sedim i uživam – zaključio je Mijailović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.