Miholjski zbor podnio prijave: Na meti smo pojedinih organizacija i medija koji krše moralne kodekse

0

Humanitarna organizacija Miholjski zbor poručila je da se nalaze na meti određenih medija i organizacija, a sve u cilju rušenja povjerenja koje oni uživaju među građanima Crne Gore, ali i besprizornog uvlačenja jedne prije svega humanitarne organizacije u njihovu prljavu predizbornu kampanju u Nikšiću.

Ovom prilikom su konstatovali da Crna Gora već dugo vremena tone u mulj neutemeljenih optužbi, lažnih informacija i medijskog linčovanja kojima će nadležni organi uskoro morati stati na kraj.

“23. januara 2021. godine, predstavnici Miholjskog zbora prisustvovali su sastanku u Nikšiću sa članovima naše organizacije u tom gradu, na kome je inicirano otvaranje kancelarije Miholjskog zbora u Nikšiću. Sa ponosom možemo da istaknemo da imamo veliki broj prijatelja i članova u Nikšiću, u kome smo prepoznati ne samo po našem humanitarnim radu, već i po viševjekovnoj tradiciji, čiji se počeci vezuju za period kada je Sveti Sava na Miholjskoj prevlaci osnovao Zetsku episkopiju”, ističu oni.

Međutim, kako dodaju, već sjutradan Miholjski zbor je bio meta napada NVO ,,Crnogorski obraz“, koja je svojim saopštenjem prekršila, prije svega, zakone Crne Gore, ali i moralne kodekse.

“Zapravo, 24. januara 2021. godine, portal ,,Aktuelno“ je objavio saopštenje NVO ,,Crnogorski obraz“ pod naslovom ,,Nikšić ugostio bjelosvjetske bitange…“, dok je ,,Portal Analitika“ isto saopštenje prenijelo pod naslovom ,,Pozivamo Katnića da hapsi nezvane goste“, gdje je postavljena fotografija sa sastanka predstavnika NVO ,,Miholjski zbor“ sa članovima iz Nikšića, na kome je inicirano otvaranje kancelarije ,,Miholjskog zbora“ u tom gradu. Tekst koji prati fotografiju pun je veoma teških optužbi koje bi mogle da ugroze ugled kako naše organizacije, tako i svakog člana ponaosob, a svaka neosnovana tvrdnja mora da budu predmet rada istražnih organa”, naveli su iz Miholjskog zbora.

Kako ističu, objavljujući sliku članova našeg udruženja i stavljaući ih u najgori mogući kontekst, ovaj NVO je pokazao malicioznost najgore vrste.

“Izvrtanjem i prekrajanjem ne može se nauditi istini i pravdi, niti se nečiji rad može umanjiti i obezvrijediti, jer će prioritet Zbora i dalje biti njihova primarna djelatnost — humanitarne akcije i upućivanje pomoći gdje god da je ona potrebna. Svakako ćemo zadovoljenje pravde na osnovu ovakvih navoda i insinuacija potražiti kod nadležnih institucija Crne Gore, te su, s tim u vezi, članovi Miholjskog zbora podnijeli prijave nadležnim organima uz nadu da će oni svoj dio posla odraditi u skladu sa zakonima Crne Gore”, dodaju oni.

Miholjski zbor, takođe, upućuje apel i svim medijima da ne nasjedaju na zlonamjerne insinuacije pojedinih organizacije, i da provjere istinitost navoda koje objavljuju — naročito u danima kada sa ponosom proslavljamo 150 godina novinarstva u Crnoj Gori.

“Zato pozivamo na vjernost dugogodišnjoj crnogorskoj novinarskoj tradiciji i etici, i da se, shodno tome, pristupi profesionalizaciji istraživačkog novinarstva. Miholjski zbor će, kao što je to bila praksa i dosad, biti na raspolaganju svim novinarima za sve neophodne informacije”, zaključuju iz ove organizacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.