Miholjski zbor: Kontinuirana politika protjerivanja srpskog življa od strane terorističkih vlasti iz Prištine

0

Posljednji izlivi nasilja nad srpskim narodom na severu Kosova i Metohije za nas u Miholjskom zboru nisu ništa drugo do kontinuirana politika na protjerivanju srpskog življa od strane terorističkih vlasti iz Prištine, saopšteno je iz Miholjskog zbora.

Samo u protekloj i tekućoj godini je bilo više od stotinu napada na pripadnike srpske nacionalnosti.
Zahvaljujući čistoj sreći, svi ovi nasrtaji na živote i imovinu su prošli bez ljudskih žrtava, iako je dosta naših sunarodnika ranjeno, pretučeno, uhapšeno i zatvorano bez mogućnosti na osnovna ljudska prava (pravo na liječenje i pravnu zaštitu).

Kao direktnog suizvršioca pomenutih događaja vidimo u međunarodnoj zajednici, koja je na Kosmetu oslikana kroz Kfor i Euleks, kao i Savjetu Evrope i zemljama Kvinte, koje daju podršku ovakvom ponašanju i politici vlasti u Prištini i samog „premijera“ ovog međunarodnog Frankeštajna od „države“.

Srpski narod živi u mnogim okolnim državama i naglasićemo da sa zebnjom pratimo kakva se nepravda sprovodi nad našim narodom.

Upozoravamo, srpski narod na Kosmetu nije sam, ni repa bez korijena.

U ime očuvanja stabilnosti pozivamo sve političke lidere u Crnoj Gori da osude divljanje Kurtijeve specijalno-terorističke policije .

U protivnom, situacija sa Kosmeta se lako može prenijeti na region i uvesti ga u ozbiljnu nestabilnost – naveli su iz Miholjskog zbora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.