Mihajlovićev zahtjev upravi Bolonje: Borba za Evropu ili rastanak?

0

Siniša Mihajlović izgradio je čvrste temelje u Bolonji i iz perspektive kluba saradnja koja je ugovorom definisana do 2023. godine ne dovodi se u pitanje. Ipak, prema saznanjima Tuto Bolonje, da bi Srbin ostao na klupi italijanskog kluba neophodno je da rukovodstvo ispuni zahtijeve nekadašnjeg defanzivca.

Kako saznaje isti izvor, uslov da Mihajlović ostane u Bolonji i po završetku sezone je da se konkretizuju ciljevi i da klub napadne internacionalnu pozornicu. Iako je Bolonja u periodu od Mihajlovićevog dolaska uspostavila kontinuitet, Srbin ne želi više da se zadovolji pukim preživljavanjem u eliti i hoće da u sledećoj godini napadne gornji dio tabele i internacionalnu pozornicu.

Sinišin stav je da tim, ukoliko se zadrži okosnica uz nekoliko transfera, može da napravi pomak kada su rezultati u pitanju. Prvi korak iz perspektive šefa stručnog štaba je otkup Adame Soumoroa, defanzivca koji je na pozajmici iz Lila i koji se od januarskog dolaska izborio za konkretnu ulogu u defanzivi. Osim angažmana defanzivca, Mihajlovću će za nove izazove biti potrebno i osvježenje u špicu, s obzirom na to da je Rodrigo Palasio sa 39 godina na samom zalasku karijere. Uz pojačanja u poslednjoj liniji i na poziciji centarfora, Bolonja bi kompletirala Mihajlovićev spisak želja, uz uslov da u slučaju prodaje nekog od igrača odmah bude angažovana adekvatna zamjena.

Zahtijevi Srbina ne izgledaju nerealno, a da rukovodstvo kluba ima sluha potvrđuje stav koji su nedavno iznijeli Valter Sabatini i Klaudio Fenući istakavši da su sigurni u Mihajlovićev ostanak, uvjereni da mogu da udovolje njegovim zahtjevima.

-Naravno da će Mihajlović ostati i vidjećete da neće biti teško da ga ubijedimo-rekao je Fenući, izvšni direktor Bolonje.

Bolonja u aktuelnoj šampionskoj trci zauzima 11. mesto sa 34 boda uz devet pobjeda, sedam remija i 12 poraza, te je deset kola prijMihae kraja dvocifren broj bodova udaljena i od evropske scene, ali i od zone ispadanja.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.