Metju Palmer nije isključio mogućnost razmjene teritorija Srbije i Kosova

1

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer nije isključio mogućnost razmjene teritorija izmedju Srbije i Kosova, u intervjuu za portal “EU obzerver” koji je danas objavljen.

– Na stranama je da odrede parametre dijaloga – rekao je Palmer za briselski portal, upitan o planu razmjene teritorija.

– Ono što mi podržavamo je da strane nađu način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da pronadju put ka normalizaciji odnosa, idealno bi bilo uz uzajamno priznanje. Voljeli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog procesa – rekao je Palmer.

On nije želio da odgovori na dodatna pitanja o tome da li je pozicija SAD suprotna nemačkom stavu da bi dogovor Beograda i Prištine o razmjeni teritorija mogao da destabilizuje region.

1 Comment
  1. Vlajko komentariše

    Srbiji sjever Kosova,Republika Srpska,izlaz na more preko opštine Herceg-Novi,s tim do se opšini Herceg-Novi vrati teritorija koju je imala poslije rata, (do Risna) a Kosovu da se da Preševska dolina..I mirna Bosna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.