Mesina po treći put sijeda na klupu Italije

0

Etore Mesina se vraća na klupu reprezentacije!

Gazeta delo Sport je jutros ekskluzivno otkrila da su čelnici KS Italije i Mesina sve dogovorili oko saradnje koja će započeti narednog ljeta kada Italija u Beogradu završi predolimpijski kvalifikacioni turnir. Na tom tuniru će je predvoditi aktuelni selektor Romeo Saketi. Ali čak i ako se plasira na Igre u Tokiju moraće da ustupi mjesto Mesini.

Razlog za ovakvu promjenu su nedavni rezultati Italije u kvalifikacijama za Evrobasket. Čelnici KS Italije su od Saketija tražili da promijeni asistente, on nije htio i odlučeno je da napusti kormilo posle turnira u Beogradu.

Etore Mesina je najbolji italijanski terner svih vremena. Reprezentaciju Italije je kao selektor već vodio u dva mandata. Prvi put od 1992. do 1997. kada se povukao posle osvojenog srebra na EP u Španiji. Drugi selektorski mandat je imao od 2015. do 2017. godine. U oba slučaja nije imao klupski angažman kao prvi trener. Prvi selektorski mandat je započeo posle deset godina rada u Virtusu iz Bolonje, da bi se posle pet godina na kormilu Azura vratio u klub iz Bolonje i tamo proveo još pet sezona.

Karijera ga je dalje vodila u Beneton, moskovski CSKA, Real Madrid, Los Anđeles Lejkerse gdje je bio asistent, potom se vratio dvije godine u CSKA, pa pet godina pomagao Gregu Popoviću u San Antoniju, da bi prije dve godine preuzeo ambiciozni projekat Olimpije iz Milana.

Dogovoreno je da reprezentaciju vodi do 2024. godine i da paralelno radi kao trener Olimpije.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.