Megan Markl optužuje kraljevsku porodicu za rasizam: Pitali su koje će boje kože biti dijete, željela sam da se ubijem

0

Megan Markl i Princ Hari gostovali su kod čuvene Opre Vinfri. Javnost je dugo očekivala taj događaj. Supružnici su istakli da su u kraljevskoj porodici pitali koliko će Arčijeva koža biti tamna, a Megan je istakla da je željela da se ubije. Kraljevsku porodicu takođe optužuju za rasizam.

Vojvotkinja od Saseksa optužila je kraljevsku porodicu u intervjuu kod Opre Vinfri, da podstiče atmosferu rasnog neprijateljstva, toliko intenzivnu, da se približila samoubistvu dok je bila trudna sa svojim prvim detetom.

-Kada su tabloidi počeli da pišu o Megan, niko iz kraljevske porodice nije ni prstom maknuo da je brani ili preispita odluku o Arčijevom obezbeđenju- rekla je Megan. Dodaje da se osjećala veoma nezaštićeno.

-Sve se događalo samo zato što sam disala- rekla je Megan, slomivši se u jednom trenutku. „Jednostavno više nisam željela da živim.”

I Megan i njen suprug, princ Hari, potrudili su se da pohvale kraljicu Elizabetu i nisu upirali prste direktno u pojedince. Umjesto toga, prikazivali su članove porodice zarobljene u instituciji koja ih definiše kao preplašene, prije svega, tabloidne „mašine za čudovišta”, kako je Megan nazvala.

Jedna epizoda koju je Megan opisala kao prekretnicu dogodila se nekoliko mjeseci nakon vjenčanja iz bajke sa Harijem u dvorcu Vindzor, kada su tabloidi izvestila da je rasplakala svoju jetrvu, vojvotkinju od Kembridža.

Istinita priča, tvrdila je Megan, bila je obrnuta – da je Kejt nju rasplakala, ali se kasnije izvinila i ponudila cvijeće. Šokiralo je ne samo da su tabloidi preokrenuli priču, već i to da niko u palati nije porekao njenu istinitost.

Megan je rekla da joj je najviše žao što je vjerovala u kraljevsku porodicu, kada su rekli da će je zaštititi, ali nisu. Princ Hari rekao je da su stavovi njegove rodbine bili da su svi prošli kroz nešto slično i da je jedino trebalo da to poprave. Ali on se nije složio sa tim i istakao je da se sve neće završiti na tome.

Par koji je takođe otkrio da će na ljeto dobiti devojčicu – najavio je u januaru 2020. da će se povući sa svojih kraljevskih dužnosti. Otišli su prvo u Kanadu, misleći da još mogu igrati ulogu dok imaju sjedište u zemlji Komonvelta, ali kraljevska porodica je ukinula svoju sigurnost – navodeći „promjene statusa” prema Hariju.

Par se prvo preselio u Los Anđeles, gde ih je filmski producent Tajler Peri pozvao da ostanu u njegovoj kući i pružio mu sopstveno obezbeđenje, prije nego što su kupili kuću na brdu Montecito, izvan Santa Barbare. Blizu njih je i kuća Opre Vinfri.

Intervju je snimljen u vrtu, na terasi zajedničkog prijatelja u blizini njihovih kuća. Pojedini mediji prenijeli su da kraljica neće gledati intervju i izvijestio je da će palata odgovoriti samo ako u intervjuu napadnu pojedine članove.

Hari je istakao da ih je porodica finansijski presjekla kad su se preselili u SAD, a samo novac koji je nasledio direktno od majke omogućio im je da osnuju dom i pregovaraju o poslovima sa Netfliksom i Spotifajem.

Ističu da su njihovi odnosi sa nekoliko članova kraljevske porodice bili zategnuti. Hari je jednom riječju definisao svoj odnos sa starijim bratom Vilijamom: „Svemir”.

Rekao je da je njegov otac na neko vrijeme prestao da mu se javlja.

(RTS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.