Medojević vraćen u zatvor, preporučeno mu je da prekine štrajk glađu

0

Lider PzP-a Nebojša Medojević vraćen je u ZIKS, nakon što je ranije danas prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore zbog zdravstvenih problema.

Njegova supruga Marina Medojević je na svom Fejsbuk nalogu napisala da su ljekari poručili da njen suprug više ne smije biti bez hrane.

„Primio je tri infuzije. Uradili su analize krvi, UZ, EKG i još neke specijalističke nalaze. Pregledali su ga: dva internista, kardiolog, hirurg i svi bili decidni, ne smije više biti bez hrane. Dobio je terapiju i uput za zatvorski stacionar gdje se medicinsko osoblje brine o bolesnim zatvorenicima“, napisala je ona.

Lideru PzP-a Nebojši Medojeviću danas je pozlilo u spuškom zatvoru i hitno je prebačen u Urgentni centar.

Osjećao je bolove u grudnom košu, otežano disanje i trnjenje lijeve ruke. Pregledan je kardiološki, urađen mu je rendgen pluća. Primio je infuziju, uključena mu je terapija.

„Nebojša već deveti dan štrajkuje glađu, a ovo ćutanje nadlećnih institucija je dokaz da oni koji su ga tamo poslali žele da mu se i zdravlje i život dovedu u pitanje“, kazala je njegova supruga Marina Medojević u razgovoru za portal Borba.

„Štrajkuje glađu jer se borio čitav život protiv kriminala i korupcije i kao posledicu toga je zatvoren iza rešetaka. Pogažen je Ustav najveći pravni akt u državi, obesmišljen je status poslanika u državi. On je deveti dan u štrajku glađu i ovo nereagovanje i neodgovaranje na žalbu advokata je dokaz da oni koji su ga poslali tamo žele da mu se zdravlje a posredno i život dovede u pitanje. Oni imaju lični animozitet prema njemu i bojim se da navijaju da on ima fatalan ishod, navodi Marina Medojević.

Dodaje da se već osjećaju posledice višednevnog gladovanja i doktori insistiraju da prestane sa štrajkom, što on odbija.

„Već se niko ne oglašava povodom stanja u ekonomiji i bankarskom sektoru. Sad mi je jasnije zašto su ga bađ sad uhapsili. Očekujem, nadam se da u Ustavnom sudu ima poštenih, nezavisnih i profesionalnih ljudi te da će suditi po zakonu, a ne po volji pojedinaca. Ako nam je Ustav najveći pravni akt u državi onda bi i sudije Ustavnog suda morali biti siva eminencija pravosuđa. Dajmo im priliku da pokažu da je zakon isti za sve i da će donijeti pravednu odluku, poručila je supruga lidera PzP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.