Medojević: “Vijesti” ćute na dil Rakčevića i Markovića, normalno im je kad pljačkaju njihovi tajkuni

1

Lider Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je, da je taj politički savez za korjenitu promjenu bolesnog sistema, dok vlasnici „Vijesti“ žele zauzmu pozicije u tom istom sistemu.

„DPS neće popustiti bez velikog pritiska. Domaćeg i međunarodnog. Zato je DF 2015. organizovao, sasvim sam, sa slobodnim ljudima proteste kojima je bio cilj organizacija prvih fer i slobodnih izbora, kao i formiranje prelazne Vlade. Znali smo da protesti treba da izazovu političku krizu u zemlji, parališu normalni rad institucija, animiraju građane na otpor. Ostatak opozicije, vlasnici „Vijesti“, njihove NVO i parapolitičke organizacije, su bili protiv, te na svaki način opstruirali proteste“, napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, DF je organizovao proteste po svim standardima nenasilne borbe.

„Šatorima smo blokirali glavnu saobracajnicu 21 dan, organizovalo pravi „Kampus slobod“e i svojim nenasilnim, ali upornim protestima ( dan i noć) primorali režim da reaguje nasiljem, što je na ulicu 24. oktobra, izvelo 30.000 ljudi. To su bili najveći protesti u nezavisnoj Crnoj Gori”, ocjenjuje Medojević.

Dalje dodaje da su masovni protesti sa jasnim političkim zahtjevom – da se u Parlamentu formira prelazna Vlada (što bi se i desilo da je Ranko Krivokapić imao hrabrosti da dodje u Parlament 24.10.2015.) primirali i međunarodni faktor da se umješa.

„I pored njihovog čvrstog stava da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori. Primorali smo vladu Đukanovića na prelaznu Vladu. Nažalost, ostatak opozicije, koji nije prstom mrdnuo, niti učestvovao u protestima, prihvatio je poziv Ranka Krivokapića i sjeo za sto sa Đukanovićem, formirao Vladu iza ledja DF-a”, naglašava Medojević.

Dakle, dodaje lider PzP-a, protesti koje je organizovao sam DF 2015. godine, doveli do formiranja prelazne Vlade.

„Da su ostatak opozicije i vlasnici „Vijesti“ bili minimalno politički pismeni, dosledni i pošteni, trebali su podržati DF, a ne spasavati DPS i Mila Đukanovića. Svako ko želi da protestima primora Đukanovića na ustupke mora poštovati iskustva, domete i tekovine veličanstvenih protesta DF-a iz 2015. godine“, ocjenjuje Medojević.

Ideja vlasnika Vijesti, prema njegovim riječima, da „neprekidno osniva nove i nove političke stranke, koje ili se raspadnu ili završe u zagrljaju Đukanovića (kao Pozitivna) sa osnovnim ciljem da se oslabi ili razbije DF, i ovog puta će propasti, kao i svaki njihov politički projekat“.

„Nevjerovatno je kako kolumnisti Vijesti i njihove NVO, parapolitičke organizacije, nijednom riječju nijesu osudile tajni dil Žarka Rakčevića sa Duškom Markovićem i Aleksandrom Vučićem da opljačkaju imovinu države Crne Gore i Srbije kroz korupcionaške privatizacije Biserne Obale Čanj, Instituta Vrmac, Instituta Igalo. A ćutanje znači odobravanje. Kada pljačkaju favoriti vlasnika „Vijesti“ onda je to OK, građanski i crnogorski. Takoreći, evropski. Sjaši Kurta da uzjaše Murta“, zaključio je Medojević.

1 Comment
  1. Komšija komentariše

    Prvo Anfilohije pa Momir i evo sada Medo…usraljena procedura. Da im uporedimo imovinu iz 89.te i danas nakon 30.g ista im je kao i prbom ešalonu DPS Žarku i ovim troje/četvoro iz Vijesti nije lološije ali bar nijesu ratovali

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.