Medojević: Uzor ministra Boškovića je nacista i Hitlerov sljedbenik

0

Predsjednik PzP-a i jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, reagovao je na istup ministra odbrane Crne Gore, Predraga Boškovića, pred studentima Ekonomskog fakulteta UCG.

On se posebno osvrnuo na činjenicu da je Bošković, objašnjavajući širinu pojma bezbjednosti, „podsjetio na Henrija Forda, osnivača kompanije Ford, koji je isticao da jedinu stvarnu sigurnost čovjeku mogu pružiti dovoljna rezerva znanja, iskustva i sposobnosti.“.

Medojević ističe da je Henry Ford – otvoreni antisemit, nacista i najveći podržavaoc Adolfa Hitlera u SAD, da je od Hitlera, sa ličnim telegramom dobio oba najveća ordena nacističke NJemačke – Orlovski Štit Njemačkog Rajha i Veliki Krst reda NJemačkog Rajha, te da je u Hitlerovoj kancelariji u centrali njegove partije u Minhenu visio je Fordov portret.

Lider PzP-a podsjeća da je sam Hitler 1931. godine izjavio: „Henri Ford je moja najveća inspiracija.“, da je i Hajnrih Himler ocijenio: „Ford je jedan od najznačajnijih, najduhovnijih i najtemeljitijih utemeljivača nacizma.“.

Baldurah fon Širah na Nirnberškom Procesu je rekao:

„Odlučujući antisemitski spis, koji sam ikad pročitao i koji je bio najveća inspriracija mojim saborcima je bio knjiga Henrija Forda „Internacionalni Židov“. Postao sam antisemit kad sam je pročitao. Knjiga je imala na mene i moje saborce upravo stoga ogroman uticaj jer je Ford bio sinonm uspjeha i predstvanik napredne socijalne politike.“.

„Ford je proizveo 14.000 tenkova za Hitlerovu vojsku i 78.000 kamiona.

U njegovim fabrikama u Njemačkoj radili zatvorenici iz koncetracionoh logora.“, zaključio je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.