Medojević u Strazburu: Poslednji komunistički diktator mora izgubiti vlast

1

Predsjednika PzP-a i poslanik DF-a Nebojša Medojevića govorio je na konferenciji „Zapadni Balkan 20 godina poslije bombardovanja SRJ“ u Evropskom parlamentu u Strazburu i tom prilikom podsjetio evropske poslanike na korupciju i diktaturu sa kojima se Crna Gora suočava dvije decenije nakon NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Medojević je podsjetio da dolazi iz države kkojom već 30 godina vlada “poslednji komunistički diktator“.

“Poslednji komunistički diktator koji vlada jednom državom koja je članica NATO-a i koja je prema korumpiranoj birokratiji iz Evropske komisije označena kao lider evropskih integracija, demokratije i reformi“, kazao je on.

Naveo je da je Milo Đukanović počeo karijeru kao komunista i da je čak htio da raspiše referendum o višestranačkom sistemu 1991. godine jer je smatrao da je to loš sistem.

“Zalagao se da komunizam ostane, onda je posle postao borac za nezavisnu Crnu Goru, počeo priču sa ruskim tajkunima, privukao ogromne pare sebi i svom bratu koji su po mom mišljenju vlasnici 50 odsto imovine Crne Gore i onda kada je došlo do problema sa ruskim tajkunima okrenuo se ka NATO paktu“, ukazao je poslanik evropskim predstavnicima.

On je podsjetio na dan kada je donesena odluka 1999. godine da se SR Jugoslavija brani od NATO agresije, Đukanović je, podsjeća Medojević, glasao da se država brani svim sredstvima. Posle toga je, kako on dalje podsjeća, pošao je u sjedište NATO pakta i sve što je znao o vojnim potencijalima i rasporedima u Crnoj Gori dao je NATO-u.

“To se u svakoj zemlji zove defetizam“, apostrofirao je on.

“Vidite o kakvom se političaru radi“, kazao je predsjednik PzP-a.

Dodao je da nema vremena da priča o svim problemima u “mafijaškoj državi iz koje dolazi“ jer bi priča o tome morala trajati “danima i noćima“, ali je podsjetio evropsku javnost na montirani proces tzv državnog udara, koji je, kako je on opet naglasio, poslužio da se NATO proširi na istok i Crna Gora ugura u taj savez, bez obzira na to što “ne zadovoljava niti jedan kriterijum da bi jedna zemlja bila članica NATO-a“.

“Posle 20 godina Crna Gora je postala kolonija“

“Demokratija posle 20 godina u Crnoj Gori je potpuno odvojena od naroda, svojih građana. Demokratija u Crnoj Gori ima veze sa instrukcijama koje dobije od ambasada određenih zemalja. Crna Gora je postala kolonija“, naglasio je poslanik.

Medojević je rekao da je veoma važna priča koja je tiče veze između Vlade Crne Gore i korumpiranih predstavnika iz Brisela.

“Glavni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru je u teškom konfliktu interesa jer je bio povezan u korupcionaškoj aferi u Crnoj Gori i ja sam mu to rekao na sjednici zajedničkog Komiteta parlamenata Crne Gore i Evropskog parlamenta“, kazao je on i dodao da se o Crnoj Gori namjerno pišu laži u zamjenu za novac.

Medojević se, govoreći o korupciji i mafijaškim odnosima, osvrnuo na odnos Vlade Crne Gore i tzv države Kosovo.

“Odjednom mi sad imamo najbolje odnose sa Kosovom*, zato što između rukovodstva Crne Gore i Kosova* funkcioniše jedan kanal šverca cigareta, oružja i ljudi. Toliki novac je u pitanju da oni jednostavno ne mogu da funkcionišu drugačije nego kao jedna mafijaška cjelina“, objasnio je poslanik DF-a.

U svakom slučaju Crna Gora, kako naglašava on, ima veliki problem jer instrukcije ne smiju da se primaju iz stranih centara moći i ako se, kako je dodao, evropske integracije pretvore u jedan mehanizam za nametanje interesa “globalnih bankarskih fašista“, a ne za širenje evropskih civilizacijskih vrijednosti, Crna Gora i Balkan će opet, upozorio je Medojević na kraju, imati sukob.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Bravo Medojević…ISTINA JE NAJACE ORUŽJE

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.