Medojević u SAD: Sjedište balkanske mafijaške hobotnice je u Crnoj Gori

0

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević sastao se sa Republikanskim Kongresmenom gdinom Robert Adelhortom u Kongresu SAD.

Medojević je upoznao Kongresmena Adelhorta sa teškom političkom krizom u Crnoj Gori koja je direktna posledica dokazane sistemske kradje izbora od strane Djukanovićevog režima.

Opozicija, NVO i mediji su javno prezentovali mnoštvo dokaza da Djukanovic zloupotrebljava državne organe, fondove, medije, bezbjednosne sluzbe i da uz pomoć prljavog novca mafije od šverca cigareta i droge, prekraja volju gradjana i krade izbore.

“DF je uprkos najgorim izbornim uslovima na tlu Evrope, svojom sjajnom kampanjom uspio da, zajedno sa ostalom opozicijom porazi i takav režim, ali je Djukanović uz pomoć bezbjednosnih službi iz Srbije izrežirao lažni državni udar na sami dan izbora i tako smanjio izlaznost i obezbijedio tijesnu većinu za formiranje Vlade. Na sami dan izbora Djukanović je naredio blokadu Vibera i Whats App-a, što je Ustavni sud ocijenio kao protivustavno. Bez tog nezabilježenog miješanja državnog tuzilaštva u izborni proces na dan izbora, Djukanovićev režim bi bio smijenjen i pored masovne kradje i kupovine birača” istakao je Medojević.

Medojevic je upoznao Kongresmena Adelhorta o sistematskom policijskom, tužilačkom i sudskom progonu DF-a koji traje od izbora 2016. i da se protiv lidera i poslanika DF vodi 4 krivična postupka, na stotine prekršajnih postupaka, a da su on i kolega Milan Knežević osudjeni na “stavljenje“ u zatvor zbog govora u Parlamentu bez skidanja imuniteta.

Kongresmena Adelhorta su posebno interesovali stavovi DF-a oko rizika za bezbjednost i stabilnost Crne Gore, ali i regiona u cjelini, imajući u vidu porast tenzija i konflikata.

“Posebnu opasnost po bezbjednost Crne Gore, ali i regiona predstavlja djelovanje Balkanske Konfederacije Organizovanog Krominala, koja je postala strateški partner narkokartelima iz Latinske Amerike i glavni snadbjevač Evrope sa kokainom. Sjedište te hobitnice je u Crnoj Gori i ja godinama u Parlamantu iznosim argumente da aktuelni režim Djukanovića zloupottebljava institucije države, kao što su policija, ANB, Carina, tužilaštvo i sudove i pruža logističku podršku i zaštitu za djelovanje ove, trenutno, najmoćnije kriminalne organizacije u Evropi”, istakao je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.