Medojević tražio prenos sa suđenja: Tužilaštvo se boji istine

0

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, koji je osumnjičen da je zajedno sa banjalučkim biznismenom Momirom Nikolićem i saradnicima navosno prao novac uoči i tokom izborne kampanje, tražio je danas u podgoričkom Višem sudu da suđenje bude uživo na TV.
“Iako je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić najavio da će ovo suđenje da bude javno, za šta postoji vrlo jasan javni interes, vidjeli ste da sudija danas nije obezbijedio snimanje i direktan televizijski prenos. Ovo je nastavak političkog progona DF-a. Postoji ozbiljan stepen nepovjerenja između glavnog specijalnog tužioca i DF-a”, jasan je Medojević.
Naglasio je da DF specijalnog tužioca doživljava kao instrument u rukama Mila Đukanovića, kako kaže, da nezakonito i protivustavno, kršeći masovno ljudska prava i politička, montira slučaj i progoni DF.
Na spisku osumnjičenih, osim Medojevića i Nikolića, su i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović i lokalni Gordan Konatar. Optužnicom su obuhvaćeni i Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, Nikola Jovanović, Mladen Jovanović i Aleksandar Sekulović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.