Medojević: Teroristički akt na Cetinju nije riješen; Opasne ubice i teroristi slobodno šetaju ulicama!

0

Lider Pokreta za promjene (PZP), Nebojša Medojević se osvrnuo na nedavni događaj na Cetinju i rekao da se haos u crnogorskom bezbjednosnom sektoru i pravosuđu nastavlja.

„Policija tvrdi da je počinilac terotističkog akta Nikola Drecun, koji je pušten iz istražnog pritvora jer mu u zakonskom roku nije izrečena prvostepena presuda Višeg suda Borisa Savića. Nevjerovatno je da policija i ANB ova lica koja su puštena na slobodu zbog nesposobnosti, neefikasnosti i opstrukcija, nije stavila na mjere tajnog praćenja i presertanja svih komunikacija. Ako se pokaže da je ovo lice pobjeglo iz zemlje, nevjerovatno je da mu sud nije izrekao neke od mjera za sprječavanje bjekstva iz zemlje“, kaže Medojević.

Takođe ističe i da je imenovanjem samo jednog osumnjičenog da je izvršio ovaj teroristički akt, slučaj nije riješen.

„Teoretski je nemoguće da je samo jedno lice izradilo ekslozivni napravu, postavilo je, obezbjeđivalo postavljanje naprave u sred grada, čuvalo eksplozivnu napravu od trenutka postavljanja do aktiviranja, pratilo žrtve, obezbjeđivalo mjesto zločina, uočilo kretanje meta i dojavilo dolazak meta na planirano mjesto za lividaciju, neprimjetno se udaljilo sa lica mjesta. U pripremi, izvršnju i prikrivaniu izvršioca moralo je učestvovati više lica“, smatra on.

Medojević naglašava da o motivima, naručiocu i finasijeru ovog terorističkog čina nema ni riječi.

„Jezivo djeluje saznanje da nasi bezbjednosni organi ne prate lica koja su optužena za najteža krivična djela, a zbog nesposobnosti pravosuđa nijesu osuđena nego su na slobodi. Ova činjenica izaziva veliku uznemirenost građana i govori da su bezbjednosne prilike u Crnoj Gori veoma loše i da možemo očekivati nastavak obračuna zaraćenih klanova, sa većim rizikom od stradanja nedužnih ljudi koji se mogu slučajno naći na mjestu izvršenja ovih likvidacija. Sistem je korumpiran i neefikasan. Bezbjednost građana i njihove imovine je ugrožena. Opasne ubice i teroristi slobodno se šetaju našim ulicama“, zaključio je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.