Medojević: Spajić vjerovatno dio Do Kvonove ekipe koja je osmislila prevaru, a ne nevina žrtva

0

Da li je samo meni čudno da su Veljko Kuštrov, istaknuti član Trebinjske grupe, specijalni savjetnik Milojka Spajića za odnose sa Njemačkom i poslovni partnet mega kriptoprevaranta Hjeonga Do Kvona – Čang Jo Han, komšije u istoj zgradi na Dedinju u ulici Sime Lozanića, zapitao se javno predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

– Da li će ove i informacije pomoći SDT i SPO da razotkriju veliku zavjeru međunarodne kriminalne bande i uključenost Spajića i kompanije u teške međunarodne prevare i korupciju. Dok je još u Crnoj Gori, Do Kvona treba detaljno ispitati o vezana sa Trebinjskom grupom i Spajićevim klanom, a posebno na okolnosti mogućih zloupotreba institucija Crne Gore u međunarodnim prevarama i pranju novca od šverca kokaina crnogorskih narko kartela preko kriptovaluta – istakao je Medojević.

Kako je dodao, „još smo na vrijeme“.

– Do Kvon je sada u teškoj pravnoj poziciji, a u ciju sklapania povoljnih poravnanja sa američkim pravosuđem, vjerovatno je motivisan i da sarađuje sa SDT-om i podijeli svoja saznanja o kriminalnim aktivnostima Spajića i Trebinjske grupe. Američka komisija za hartije od vrijednosti registrovala je da je Spajić jedan od prvih ulagača prilikom osnivanja nove kriptovalute terra/luna, te kako je on (ili njegova firma, a to je ono oko čega Spajić mulja svo vrijeme) oštećen, odnosno, da su mu propale tih 75.000 dolara koje je uložio – rekao je lider PzP-a, pa nastavio:

– Dakle, Spajć koji uloži toliko para kao ne zna šta se dešava sa kriptovalutom, i ne zna da je sve nestalo, i ne zna da je Do Kvon na Interpolovoj potjernici, sastaje se sa njim u Beogradu, dolazi mu u stan, kupuju nekretnine, dok Do Kvona juri Interpol itd… I Spajić kaže da ništa nije znao, nego da je kao samo pitao Do Kvona šta će biti sa njegovim parama – naveo je Medojević.

Po svemu sudeci, kako je istakao Medojević, „postoji osnovana sumnja da Spajić nije bio oštećena strana, neko koga je Do Kvon navukao, nego saučesnik i član ekipe koja od samog početka smišljeno kreira prevaru sa kriptovalutama“.

– To sad sve vide i Amerikanci, ali im Spajić baš takav treba da bi mogli da manipulišu njim! U najgoroj varijanti, čak i da Spajić nije saučesnik, sve je ukapirao i ponudio Do Kvonu i cijeloj ekipi kombinaciju kako da mu vrate pare, da ih dovede u Srbiju i Crnu Goru, štiti ih i omogući im kombinacije skrivanja i razvoja biznisa, a da mu oni daju ozbiljan korupcionaški tal – zaključio je Medojević.

On je objavio dokumenta koji pokazuju da Kuštrov i Čang Jo Han žive u istoj zgradi.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.