Medojević: PzP neće uslovljavati podršku vladi, moraće da objasne šta znači nema revanšizma!

6

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević rekao je da njegova partija snažno podržava Sporazum, koji su juče potpisali nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, Zdravko Krivokapić, lider koalicije “Mir je naša nacija”, Aleksa Bečić i nosilac liste “Crno na bijelo” Dritan Abazović

“PzP snažno podržava Sporazum nove vlasti. Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je vjerovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i evroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99% identičan sa osnivačkim aktima PzP i našim Programom. PzP je privremeno zamrzao ovaj dio Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog Fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiiti sve dok DF bude postojao”, saopštio je Medojević.

On je kazao da je jasno više puta rekao da je strateški cilj PzP i DF ostvaren “padom režima Đukanovića i da će PzP glasati za svaku Vladu bez DPS.”

“Samim tim smo dali punu podršku Zdravku Krivokapiću da vodi pregovore sa ostalim koalicijama i da formira tu Vladu. Ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovaljavanja”, rekao je Medojević.

Kazao je da će o participaciji PzP u toj Vladi razgovarati sa mandatarom .

“Imajući u vidu naš program i čvrste stavove oko demontaže bolesnog totalitarnog sistema Đukanovića, tražićemo od mandatara vrlo precizne odgovore u vezi stava iz Sporazuma da “nema revanšizma” jer to može značiti da neće biti neophodnih reformi za demontažu DPS i suočavanja sa zločinima prethodnog rezima, po principu “ko je jamio jamio”. U svakom slučaju mi ćemo obavjestiti mandatara o našem planu reformi, ali nećemo uslovljavati podršku Vladi. Novi Premijer i Vlada će preuzeti kompletnu odgovornost za ispunjavanje predizbornih obećanja i velika očekivanja obespravljenog i opljačkanog naroda”, rekao je Medojević.

Dodao je da on stoji na raspolaganju za “dobronamjerne predloge i savjete, ali i za konstruktivnu kritiku.”

“Bezuslovna podrška prvoj posttotalitarnoj Vladi ne znači i bezuslovno i nekritičko prihvatanje svih njenih odluka. Posle toliko godina časne i principijelne borbe za reforme nećemo gubiti obraz zbog šake vlasti. Nama je na prvom mjestu interes naroda i Crne Gore. Prvo Crna Gora”, zaključio je Medojević.

6 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Medojeviću prvo te nagzi sotonjara, a tebe i njega nategoše dva mladića, ne igraj se sa mladićima napunit će te glavićima šta jes jes ispade političko tele😂😂

  4
  19
  1. KURVA-t BALI -ja komentariše

   Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala kao ovaj sa nikom Traktorist progovori, a fukara iz DPS se obogati!

   11
   2
 2. Kontra revolucija komentariše

  Crnogorsko – Srpsko pomirenje ???.
  Ko je ovde lud ???.
  Mozda dukljansko, ustasko, fasisticko i srpsko/crnogorsko pomirenje ???.
  Nisam primetio da su Srbi i Srbo/Crnogorci bili posvadjani !.
  U Crnoj Gori ima samo dve struje :
  1. Srpsko/crnogorska .
  2. Dukljansko fasisticka sa satelitima bosnjacima i albancima .
  Tek kad to svi shvate bice mira u Crnoj Gori !!!.

  16
  5
 3. Traktorist komentariše

  Revanšizam, kako to neznaš?, npr tebe nateže sotonjara, kad ti se ukaže prilika da ti njega nategneš ti je nećeš iskoristiti nego pružiti priliku sotonjari da te i drugi put nategne, tako nekako
  😂😂😂
  ???

  2
  8
 4. bajo. komentariše

  Traktorče,vrijeme je da zzaćutiš. Nemaš mnogo prostora. Možeš da vrijeđaš bok te ne pronađemo. Prema tebi neće biti revanšizma,bićeš j.ban. Vodimo te kod gejeva.

  1
  1
  1. Traktorist komentariše

   A nemoj bajo sv ti save, ljudi smo različitog političkog pogleda, nemoj da duvam i da me roštiljaju, rađe batine,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.